ČŠI: Harmonogram průběhu testování

pondělí 12. března 2012 ·

Po vyhodnocení podnětů ze strany ředitelů škol (a to i prostřednictvím jednotlivých asociací) byl stanoven rámcový harmonogram vykonávání jednotlivých testů v rámci třítýdenní generální zkoušky ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníků základních škol.

Tento harmonogram je zachycen v níže uvedeném schématu.



Takto definovaný harmonogram umožňuje řešit situace, kdy se jednotlivé třídy nemohou účastnit testování v určitý týden, protože absolvují výlety, školy v přírodě apod. Zároveň je nadále škole umožněno vlastní plánování realizace testování s ohledem např. na další využití počítačových pracoven.

V případě pokusu zahájit test z daného předmětu mimo dny určené pro tento předmět, spuštění takového testu testovací aplikace nedovolí.

Je plně v kompetenci školy rozhodovat o tom, které třídy a žáci budou absolvovat testy v jednotlivých dnech a týdnech. Toto konkrétní rozdělení škola předem nehlásí a i v průběhu generální zkoušky jej může plynule měnit bez jakýchkoliv administrativních kroků vůči provozovateli systému (ČŠI).

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. března 2012 v 15:23  

Pěkný hramonogram, jen co je pravda. Říká nám, že tak jak to mysleli původně, to nejde, tak vymysleli náhražku, která je k ničemu, chtěli-li bychom mít na zřeteli srovnatelnost dosažených výsledků. Na tu můžeme nyní zapomenout. Nejlépe snad zapomenout na celý projekt pod taktovkou ČŠI...

Anonymní řekl(a)...
12. března 2012 v 15:33  

Já bych nepředjímal. Zatím tvrdili, že mají dost srovnatelných variant pro celé tři týdny, tak uvidíme. Pro naši školu je to takto lepší. My se ale účastnit chceme, to je možná ten rozdíl.

Anonymní řekl(a)...
12. března 2012 v 20:16  

Jo my se také chceme zúčastnit, ale dost mne pálí, že instalace + stažení dávek testů + spuštění kontrolního testu na jednotlivých PC zabere dost času. A když vidím na návodu svítit ten logolink, který hlásá, že ČSI to má placené z EU, myslím si, že na ty , kteří to na školách instalují, se v tomto směru mělo také myslet. Nevidím důvod, proč by to u projektu z EU měli dělat zadarmo.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.