Reforma financování regionálního školství: Jihomoravský kraj

pondělí 20. února 2012 ·

Ověřování výsledků v 5. a 9. ročnících, problematika sociálně znevýhodněných dětí a podpora malotřídních škol. To jsou jen některá z témat, která zajímala účastníky semináře k reformám regionálního školství v metropoli Jihomoravského kraje.


Důraz byl stejně jako u předchozích seminářů kladen na reformu financování. Důvody její nutnosti prezentoval více než 200 účastníkům první náměstek ministra školství Ladislav Němec. Kromě jiného vysvětloval i dezinterpretace, které se objevují v médiích.

Co se týká konkrétních čísel Jihomoravského kraje, z celkového počtu 608 mateřských škol v Jihomoravském kraji by si 97 % polepšilo, pro 3 % by byl dopad neutrální a 3 školy by si pohoršily – ne však více než o 1 %. Ze 434 základních škol by si 45 % polepšilo, pro 15 % by koncepce neznamenala změnu, u 39 % by byl dopad negativní. Jak upozornil Ladislav Němec, u řady škol se případný negativní dopad s ohledem na jejich konkrétní situaci může mírnit.

Sál B. Bakaly nakonec odměnil náměstka za jeho vyčerpávající prezentaci a odpovědi potleskem.

1 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
21. února 2012 v 10:30  

Sál B. Bakaly nakonec odměnil náměstka za jeho vyčerpávající prezentaci a odpovědi potleskem.
... Zástupci delegace ministerstva školství i představitelé pedagogické veřejnosti poté setrvali v družném rozhovoru, v rámci kterého došlo k podnětné a vzájemně obohacující výměně názorů...

Skoro se mi při čtení této tiskové zprávy vybavila znělka starých televizních novin s jedoucím kombajnem a rozjásaným prvomájovým průvodem.

Prosím, mohl by zde napsat svůj postřeh i některý přímý účastník? Opravdu by mne zajímalo, zda to byla až taková selanka a zda tleskali také zástupci těch dvou pětin škol, které si podle MINISTERSKÝCH propočtů finančně pohorší.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.