Přečtěte si: Páťáci nezvládají angličtinu, ukázaly Dobešovy testy

neděle 5. února 2012 ·

Při pilotním celoplošném testování v prosinci loňského roku dopadly nejhůře testy z angličtiny pro žáky 5. tříd. Naopak nejlépe si školáci vedli v češtině.

Z článku Jakuba Nováka v Aktuálně.cz vybíráme:

Vzhledem k výsledkům se může zdát paradoxní skutečnost, že otázkám z angličtiny pro páté třídy věnovali žáci nejméně času ze všech typů testů - průměrně 1:15 minuty na úlohu. Nejdéle pak, 2:52 minuty na úlohu, strávili žáci devátých tříd nad početními úlohami.


Z analýzy výsledků také vyplývá, že úloh by mohlo být za stejnou dobu trvání testu o něco více.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. února 2012 v 7:20  

No, jo, noinky a aktuálně, které se za každou cenu snaží informovat - a to z dat, které nemají reálnou výpovědní hodnotu. A ani nezmíní, že testy jsou ve stádiu tvoření a ne že by chtěl porovnat tyhle výsledky s tím, co ukázal poslední výzkum SCIa.

Anonymní řekl(a)...
6. února 2012 v 7:38  

Do Aktuálně,cz tuhle informaci přihrála ČŠI, které dnes zrušili tiskovou konferenci, nebo píáristi z MŠMT. Kdo by v tom čekal "reálnou výpovědní hodnotu"?

Anonymní řekl(a)...
6. února 2012 v 10:01  

Nutno přiznat, že ve zprávě ČŠI se píše už ve druhém odstavci, že z testových výsledků pilota nelze nic měřit a ani to nebylo cílem. Takže to zas kalí ministerští.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.