Karel Klatovský: Reportáž z finále soutěže Partners in Learning Forum ČR 2012

pondělí 6. února 2012 ·

První únorový den se v prostorách společnosti Microsoft konalo finále dalšího ročníku soutěže inovativních učitelů a projektů pod názvem Partners in Learning Forum ČR 2012. V těchto týdnech probíhají také finále ve všech evropských zemích a vítězové dostávají pozvánku na celoevropské finále, které se letos koná v březnu v Lisabonu.

Již od počátku listopadu, kdy byl vyhlášen další ročník, se případní zájemci mohli dozvědět z našeho facebookového profilu, z portálu Moderní výuka, ze zpravodajů ve svých mailových schránkách nebo od svých ředitelů podrobnější informace o soutěži a desítky z vás tak učinily. Bohužel, ač je to každoroční klišé, bylo pro finále nutné vybrat opravdu jen ty nejinovativnější ze všech přihlášených. Nakonec se prvního únorového a mrazivého rána sešlo 12 nejlepších projektů, aby zabojovalo o možnost reprezentace České republiky v Portugalsku.


Letos se do finále probojovaly tyto projekty (náhodně seřazeno):


Již několik desítek minut před oficiálním zahájením programu finalisté začali budovat své působivé stánky a bannery, které měly za úkol přesvědčit porotu o tom, že právě ten jejich projekt je ten "nej". Někde se to neobešlo i bez vydatné pomoci IT techniky. V 9:30 začalo finále úvodním proslovem, přehledem vybraných projektů (aby o sobě konkurenti věděli něco více) a pochopitelně představením poroty.



Letos se porota sešla v tomto složení:
  • Blanka Kozáková – Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum, Nový Jičín
  • Katarína Rohačeková – programová ředitelka pro školství, Microsoft
  • Ondřej Neumajer – Univerzita Karlova, Praha
  • Aleš Skopalík – Krajský úřad Zlínského kraje
  • Janek Wagner – šéfredaktor serveru Česká škola
  • Antonín Sekyrka – Gymnázium České Budějovice, vítěz loňského českého a evropského kola
Po tomto představení se přešlo k představování jednotlivých dvanácti projektů. Každý měl na představení svého projektu zhruba 15 minut, a tak bylo představování rozděleno obědovou přestávkou na dvě části. Po dokončení představování posledního projektu se přešlo k získávání informací porotců přímo u stánků jednotlivých projektů, aby bylo možné získat podrobnější informace a zodpovědět případné dotazy poroty. Následovalo pochopitelné zasedání celé poroty a o půl třetí odpoledne již byl znám vítěz, kterého ale porota pečlivě do poslední chvíle tajila. A jaký byl tedy výsledek, na který čekal plný sál učitelů?



Vítězem českého kola soutěže Partners in Learning Forum 2012 se stal projekt Můj multimediální a virtuální studijní svět z Gymnázia a Střední odborné školy v Novém Jičíně pod vedením pana učitele Mgr. Patrika Kočího, který tak bude letos s tímto projektem reprezentovat ČR na již zmiňovaném evropském finále v Lisabonu, kdy kompletní náklady na cestu, ubytování a prezentaci projektu hradí společnost Microsoft. Na druhém místě se umístil projekt Násobilka v Bradavicích ze Základní školy v Albrechticích (autorem projektu je Mgr. Regína Hajná) a třetí místo získal projekt Metrologie ze Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Uherském Brodu (autorem projektu je RNDr. Ondřej Jeřábek). Všem finalistům blahopřejeme k postupu do finále, prvním třem vítězům speciálně gratulujeme k takovému úspěchu a postupujícímu projektu přejeme do Lisabonu hodně štěstí v konkurenci s ostatními evropskými vítězi. A na vás ostatní se těšíme při příštím ročníku soutěže Partners in Learning Forum, který opět odstartuje letos na podzim.



Kompletní fotogalerii z této akce si můžete prohlédnout zde.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.