Generální zkouška ověřování výsledků žáků na úrovni 5. a 9. ročníku ZŠ - instalační balíček pro školy

čtvrtek 16. února 2012 ·

Instalační balíček je určen všem školám, které se od 21. 5. do 8. 6. 2012 zúčastní 1. celoplošné generální zkoušky, tzn. školy, které zajišťují výuku na úrovni 5. a 9. ročníků základních škol (ZŠ, víceletá gymnázia, konzervatoře). Od této chvíle je možné balíček instalovat na všechna PC v počítačových učebnách a dalších prostorách, kde škola zamýšlí provádět elektronické ověřování výsledků žáků v rámci 1. celoplošné generální zkoušky.

Jednoduchá instalace, stažení zkušebních testových dávek a ověření funkčnosti jsou popsány v přiložené dokumentaci. Po úspěšné instalaci již není třeba na straně školy v budoucnu tuto aplikaci instalovat, přestože do provedení samotné generální zkoušky aplikace ještě dozná změn. Součástí aplikace je totiž funkčnost, která bezobslužně zajistí její aktualizaci v případě, že je k dispozici nová verze.

Do počátku generální zkoušky budou uvolněny elektronické testy, které byly součástí pilotního ověření systému ve vybraných školách v prosinci roku 2011. Tyto testy bude možné libovolně využít učiteli a žáky pro seznámení se s aplikací a průběhem testování.

Od této chvíle je také zahájena informační kampaň ČŠI, v rámci níž budou školy pravidelně informovány o dalších detailech vztahujících se k tomuto procesu, a to jak prostřednictvím pravidelných zpráv ČŠI zasílaných na e-mailové adresy škol, tak prostřednictvím zaměstnanců ČŠI přímo ve školách nebo pracovištích ČŠI.

Pro technické dotazy a pomoc např. s instalací aplikace a dalším v budoucnu spuštěným procesům je pro školy v provozu bezplatná telefonní linka 800 409 999 nebo e-mailová schránka podpora59@sapcon.cz.

V přílohách naleznete:

  1. instalační balíček testovací aplikace s modulem NET Framework 2.0 (nutné zejména pro PC, kde není NET Framework instalován) – velikost cca 110 MB
  2. instalační balíček testovací aplikace (postačující pro PC, kde je již NET Framework instalován) – velikost pouze 8 MB
  3. soubor příruček k testovací aplikaci (instalační a uživatelská)
  4. soubor příruček „krok za krokem“ – instalace a ověření funkčnosti testovaní aplikace – formát PPT (prezentace PowerPoint)
  5. soubor příruček „krok za krokem“ – instalace a ověření funkčnosti testovací aplikace – formát PDF
Proces instalace a ověření testovací aplikace na každém PC zahrnuje:

  1. instalaci balíčku
  2. stažení zkušební dávky testů
  3. spuštění a realizaci zkušebního testu
Ke stažení:

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 6:49  

První soubor má velikost O byte a ve druhém mi antivir hlásí trojského koně Kryptik.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 6:50  

Prirucka instalace klienta je ponekud neprehledna, pres obrazky vidim text:

Hlavní bod: Calibri bold 28
První odsazení...
Druhé odsazení...
Třetí odsazení...

PN

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 6:52  

Doplneni:
jedna se o prirucku CP1 - InstalaceKlienta.ppsx

PN

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 14:44  

Nechal jsem zkontrolovat vice antiviry, problem nenastal. Ale nemohu stahnout testy, neznam REDIZO, o kterem mluvi prirucka. Jak na to?

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 14:47  

NOD32 od ESETu hlásí trojského koně Kryptik a zablokoval stahování souboru.

Anonymní řekl(a)...
16. února 2012 v 14:59  

Me to nic nehlasi, opakovane zkontrolovano, NOD32, vir. databaze 6889...

David Hawiger řekl(a)...
17. února 2012 v 19:22  

Dobrý den všem,
pokud tomu dobře rozumím, tak příprava testů na školách bude vyžadovat určité člověko/hodiny.
Tato příprava je v kompetenci ICT metodika každé základky? Nebo si může přípravu učebnu škola objednat jako službu?

Děkuji za odpověď.

Anonymní řekl(a)...
21. února 2012 v 11:14  

Zdravím, mě to taky Eset zablokuje, když ho vypnu, nestáhnu zkušební test 22222. KvaKvaKvalitní zboží, mimichodem ČŠI dodává Niqes, Niqesu Sapcon a tady se stopa ztrácí – Sapconu, viz Audence od Václava Havla, ty pomůžeš mě, já pomůžu jemu, on pomůže tamtomu a on tobě....

Anonymní řekl(a)...
11. března 2012 v 12:36  

Tak za to bych dal panu Dobešovi medaili.
Po instalaci aplikace se nelze zalogovat do nastavení programu a tudíž nelze ani stáhnout testy. Dle návodu je jméno pro login redizo a heslo redizo pozpátku . Nefunkční , nepodařilo se ověřit jméno ani heslo.
Další věc která ukazuje že to vymýšleli profíci je ta , že na uživatelském profilu student je po spuštění aplikace testů požadováno heslo administrátora z důvodu aplikace WY UPDATE. Tak tady soudruzi opět zabodovali, předpokládat že dětem nechám na profilech plná administrátorská práva může předpokládat jenom ..... !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.