Soutěž mladých chemiků je v plném proudu

pátek 6. ledna 2012 ·

5. ročník soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika“, kterou pořádá SPŠCH v Pardubicích pod záštitou ing. Jany Pernicové, členky Rady Pardubického kraje, je v plném proudu. Oproti předešlým ročníkům pátráme po nejlepším chemikovi nejen v Pardubickém kraji, ale i v okrese Kolín, Benešov, Kutná Hora, Nymburk, Náchod a Rychnov nad Kněžnou. Soutěž určená žákům devátých tříd začala koncem listopadu a potrvá až do února, kdy se uskuteční slavnostní vyhlášení. Letošní počet 67 přihlášených škol a 1526 soutěžících žáků je rekordní a slibuje napínavé klání.



Stejně jako loni soutěžící změří své síly ve třech kategoriích.  Testová část je dvoukolová a první kolo probíhá přímo na půdě základní školy. Ti nejúspěšnější se pak 31. 1. 2012 rozjedou do Pardubic, kde je ve Střední průmyslové škole chemické čeká další test a zkouška laboratorních dovedností. Žáci nesoutěží jen za sebe, ale i za svého učitele. Na základě výsledků, kterých v testové části dosáhnou, bude vyhlášen nejlepší učitel chemie. Třetí soutěžní kategorií je projektová část. Ta vyžaduje týmovou spolupráci a je tedy určena kolektivům celých tříd.  Od listopadu do konce ledna žáci pracují na projektu, jehož zadání určila Střední průmyslová škola v Pardubicích. Téma letošního projektu zní: Chemie a potraviny. Vypracované projekty budou prezentovány 30. 1. 2012 v prostorách SPŠCH v Pardubicích. Jména nejlepších mladých chemiků se dozvíme na slavnostním vyhlášení výsledků, které se uskuteční 9. 2. 2012 v ABC Klubu Na Olšinkách v Pardubicích.

„Přínos této tradiční soutěže spatřuji v podpoře zájmu žáků o chemii, která je právem považována za obor 21. století a nesmazatelně patří k městu Pardubice a našemu kraji,“ říká Jana Pernicová.

Generálními partnery soutěže „Hledáme nejlepšího mladého chemika“ jsou Synthesia, a.s., Lučební závody Draslovka a.s. Kolín, ČSOB Pojišťovna, Univerzita Pardubice a BAYER s.r.o.

Marketingovým partnerem akce je Czech marketing s.r.o.

Soutěž dále podpořily: Svaz chemického průmyslu ČR, Výzkumný ústav organických syntéz a.s., Paramo a.s., Era od Poštovní spořitelny, Léčebné lázně Bohdaneč a.s., Radka spol. s.r.o. Pardubice, Vodní zdroje Chrudim, spol. s r.o., Vitrum Praha s. r.o., Lonza Biotec s.r.o. a Alfredo catering.

Mediálními partnery akce jsou Deník a Český rozhlas Pardubice.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.