Proč se skrývá projektový tým NIQES?

pondělí 30. ledna 2012 ·

Ve čtvrtek dopoledne zmizela z webu projektu NIQES stránka se složením projektového týmu, který kromě jiného realizuje plošné testování žáků 5. a 9. tříd. Podívejme se stručně, kdo jsou tito lidé.

Původní stránka byla na adrese www.niqes.cz/Projektovy-tym. Pokud zadáte do vyhledávače klíčová slova "NIQUES projektový tým", výsledek je tento:


Po klepnutí na odkaz se ale zobrazí:


Stránka ale naštěstí zůstala v mezipaměti vyhledávače:



A zde je celý projektový tým:
  • Vedoucí projektu – hlavní projektový manažer, PhDr. Ondřej ANDRYS, ondrej.andrys@csicr.cz
  • Zástupce vedoucího projektu I – manažer pro realizaci Klíčové aktivity 1, Mgr. Tomáš ZATLOUKAL, tomas.zatloukal@csicr.cz
  • Zástupce vedoucího projektu II – manažer pro realizaci Klíčové aktivity 2, Ing. Tomáš KANTOR, tomas.kantor@csicr.cz
  • Zástupce vedoucího projektu III – manažer pro realizaci Klíčové aktivity 3, Mgr. Hana PEŠKOVÁ, hana.peskova@csicr.cz
  • Zástupce vedoucího projektu IV – manažer pro realizaci Klíčové aktivity 4, Bc. Kamil MELICHÁREK, kamil.melicharek@csicr.cz
  • Manažer ICT aktivit – lektor, Pavel KOHÁK, pavel.kohak@csicr.cz
  • Manažer koncepcí a analýz – lektor, Ing. Lada HOUŠOVÁ, lada.housova@csicr.cz
  • Manažer vzdělávacích aktivit - lektor, Mgr. Barbora POLÍVKOVÁ, barbora.polivkova@csicr.cz
  • Vedoucí sekce ekonomické, Ing. Libor VACEK, libor.vacek@csicr.cz
  • Vedoucí sekce právních agend, Mgr. Marie PICKOVÁ, marie.pickova@csicr.cz
  • Vedoucí sekce personalistiky, Mgr. Radovan BOGDANOWICZ, radovan.bogdanowicz@csicr.cz
  • Manažer PR, Ing. Martina JEŽKOVÁ, martina.jezkova@csicr.cz
Ondřej Andrys je zároveň náměstkem ústřední školní inspektorky - sekce strategického rozvoje, Tomáš Zatloukal je náměstkem ústřední školní inspektorky - sekce pro inspekční činnost, Libor Vacek je náměstkem ústřední školní inspektorky - sekce informatiky a ekonomiky a také tiskovým mluvčím ČŠI, Marie Picková je ředitelkou odboru kanceláře ústřední školní inspektorky, Kamil Melichárek je ředitelem odboru ICT a analytiky ČŠI, Radovan Bogdanowitz je ředitelem odboru personálního rozvoje ČŠI, Pavel Kohák je vedoucím oddělení ICT ČŠI. Na snímku z tiskové konference NIQES je zleva Ondřej Andrys, ústřední školní inspektorka Olga Hoffmannová, Libor Vacek a Kamil Melichárek.


O Ondřeji Andrysovi se na ODSproZlín.cz dočteme:

Absolvoval jsem magisterské studium filologie na filozofické fakultě olomoucké univerzity (2008) a studoval také judaistiku, obecnou jazykovědu a teorii komunikace. Přednášel jsem na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a jako host také na některých dalších vysokých školách (specializoval jsem se na románskou jazykovědu, lingvistickou antropologii, filozofii jazyka a sociolingvistiku), působil jsem v několika veřejných funkcích v rámci samosprávy města Zlína, pracoval jako marketingový ředitel akciové společnosti a aktuálně pracuji na manažerské pozici ve veřejné správě (rezort školství). Mám velmi rád italskou a německou operu, odbornou literaturu nejrůznější orientace, svou rodinu a přátele.


O Tomáši Kantorovi se na 4EuroPartners.cz dočteme:

Konzultant v oblasti přípravy projektů, studií proveditelnosti, finančních a marketingových analýz. Absolvent ČVUT Praha (1987 – 1992). Zahraniční odborná praxe u firem OTE Athény, Řecko (1990), Siemens A.G. Mnichov, SRN (1991), Sinelec GmbH/Sun Microsystems Mnichov, SRN (1993). Absolvent kurzu mezinárodní ekonomie v rámci projektu CEP (Yale University, USA) na katedře politologie a evropských studií FF UP Olomouc. Analytik datových toků firmy Computer Systems Engeneering s.r.o. Výrobní ředitel textilní továrny SEBA Tanvald - závod 04 (1994 – 1995). Ředitel a předseda představenstva stavební společnosti Integrastav a.s (1996 – 2003). Manažer ve společnosti Step Investment Holding (2003-2006).

22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 12:29  

No a co že to nemají na webu? Když se podívám na různé stránky různých projektů tak skoro nikde není složení projektových pracovníků. Tak se mi trošku zdá že Česká škola už kritizuje kdeco bez ohledu na smysluplnost.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 12:38  

To je zas kus kvalitní novinařiny...bravo!

Janek Wagner řekl(a)...
30. ledna 2012 v 12:49  

Česká škola nekritizuje kde co, ale podivuje se nad stažením této informace z webu NIQES.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 12:51  

Sedmadvacetiletý Andrys má skvělé předpoklady pro svou funkci. Víc takových mladých kádrů do vysokých funkcí v rezortu!

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 13:07  

A co když na tom webu dělají nějaké úpravy? Ptali jste se jich třeba? Já nevím ale my na našem webu taky občas něco ztáhneme a pak vyvěsíme v upravené podobě, dělá se to naprosto běžně. Nevím, zase hon na čarodějnice, úplně všude a za každou cenu. A pokud jde o něčí věk, to je velmi ubohé hodnocení (Anonymní 12:51).

Janek Wagner řekl(a)...
30. ledna 2012 v 13:12  

Úprava webu stažením zrovna této stránky, ale, ale...

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 13:16  

Tak já nevím pane Janku - a není možné, že by někdo v tom projektu skončil a oni aktualizovali složení těch projektových pracovníků? Každopádně je to skutečně informace o ničem. Vůbec nevím, proč jsem tady vůbec kliknul.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 13:17  

Věk mi je u zadku, ale ty bohaté profesní a životní zkušenosti mu závidím!

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 15:18  

Česká škola se mi dříve zdála jako sympatický zdroj informací o školství. V poslední době je ale velmi patrná snaha dělat všechno proto, hlavně aby Dobeš padl. To se projevuje taky v nesmyslnosti některých článků, jako je třeba tady ten o skrytí jmen lidí pracujících na projektech. Pane Wagnere, už to fakt přeháníte. Velmi hloupý je i fakt, že u článků tohoto typu nezveřejňujete názory druhé strany. Nikdo už tedy dnes nemá pochybnosti, že Česká škola není seriozním informačním kanálem, ale názorovým "blogem" jedné skupiny lidí. Je to škoda. Učitelka Marie

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. ledna 2012 v 15:43  

u článků tohoto typu nezveřejňujete názory druhé strany

Osobně jsem, paní učitelko, přesvědčen, že Česká škola je esoterický systém, který se snaží suplovat Boha. Přitom evokuje působení živlů do psychiky a zastavuje skutečný vývoj osobnosti.
Nepoznáte to ani po letech ... Česká škola postupně desintegruje osobnost, na tváři těch lidí je jen umělý úsměv a pod ním otupělý cit a zamlžené svědomí.
Původně jsem se domníval, že to mám z chlastu.

Dan řekl(a)...
30. ledna 2012 v 16:07  

Hlavní problém je v tom, že na místech manažerů projektu jsou lidé, kteří jsou zároveň náměstky a vysocí úředníci. Nevím zda si někdo dokáže představit souběh takto exponovaných rolí. Řídit celé útvary a zároveň projekt v řádu stovek milionů korun. To mi přijde nejzvláštnější. Opravdu to zvládají? Pak jsou to supermanažeři. Obávám se ovšem, že zde jde o něco jiného.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:00  

To Dan: Dal jsem si tu práci a pročetl obsah zmiňovaného projektu. Už v ůvodu se píše, že jde o rozvojový projekt České školní inspekce (a další vysvětlení lze pochopit z dalších textů). Z tohoto důvodu mi naopak přijde docela logické, že rozvojový projekt úřadu řeší lidi z toho daného úřadu. A jestli to zvládají nebo ne, to je na hodnocení výstupů, monitorovacích zpráv apod. A taky odpovědnost za ten projekt je jasná, narozdíl od situace, kdy se řešení projektu účastní neznámí lidé kdovíodkud. A jestli jso to supermanažeři? To by bylo jenom dobře. Mirek Pechura, ZŠ Ovčáčkova

Janek Wagner řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:15  

Anonymní 15.18: Názory "druhé" strany samozřejmě zveřejňujeme, stačí se podívat, kolik publikujeme textů z dílen MŠMT a PŘO. V případě tohoto článku ale nejde o názor, jen o konstatování faktu.

Janek Wagner řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:17  

Anonymní 17.00: Mirek Pechura, ZŠ Ovčáčkova? Kdepak ta základka je, vyhledávače selhávají?

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:40  

Krásný alibismus. Konstatováním faktů ve stejném smyslu (neověřená lež) jsou kupříkladu všechny vaše články o testování.
Takže seriózní novinář, pokud vytvoří hypotézu, si ji před zveřejněním ověří u zdroje. Tzn. nečeká pouze, až se někdo dotčený vyjádří a pak odpověď milostivě přetiskne.
Jinak je skvělé vědět, co rád jí kdekterý manažer projektu. To kvalitu projektu jistě ovlivňuje.

Janek Wagner řekl(a)...
30. ledna 2012 v 17:43  

Co je v textu neověřená lež?

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 18:16  

...v tomto případě už dokonce nadpis.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. ledna 2012 v 21:01  

Vždycky, když jsou si bodří hoši jisti ve svých podešvích, vyfukujíce dlouhý kouř, trousí něco o poštěkajích psech a dobře ošéfované karavaně.
V okamžiku, kdy zahrozí, že se něco provalí, vyskočí chlapci jako čertík z krabičky a domáhají se serióznosti popichovačů a důkazů jako kdyby šlo o nadsvětelná neutrina.
Vůbec nechápu, proč by měl být někdo seriózní v zemi, kde si z nás vždycky aktuální mocipáni dělají prdel od rána do rána už drahně let.

Dovolím si upozornit čtenáře, že situace je vážná, neboť jsem už podruhé v tomto kalendářním roce použil sprosté slovo, čímž jsem vyčerpal příděl a nejspíš se začnu zadlužovat.

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 21:41  

Andrys - Andrysová - sakra Dobešovci zahájili ofenzívu. Paní poslankyně , ta má tedy vliv. A že to zveřejnění jmen vyvolalo takovou nevoli ?

Anonymní řekl(a)...
30. ledna 2012 v 22:10  

30. ledna 2012 21:41

Oni se za svou práci snad stydí ? Třeba mají strach z následné kritiky.

Pytlik Blaha řekl(a)...
30. ledna 2012 v 22:46  

Hele, já šéfovat karavaně, rozhlédl bych se po nějakém šikovném projektu, který bych také ošéfoval. Pak bych najal za karavanní penízky šikovnou kancelář, která by zaplatila nějakému šikovnému projektantovi, aby se ten projekt rozeběhl a já si přišel na pěkné projekční šéfovné.
A až se přijde na to, že ten projektant nebyl zase až tak šikovný a projekční prašule nám zkrouhnou, zacvakne to karavana. Nakonec, nač se plahočit na vembloudu, když už mám na nové fárko.
No, na pár minut jsem se zasnil a úplně se mi zkazil karakter.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 8:30  

To Anonymní 21:41: Ta poslankyně za VV se jmenuje Andrýsová s dlouhým y! To nebude ono

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.