Přečtěte si: Přijde po defenestraci melounů na řadu i Dobeš?

pátek 20. ledna 2012 ·

Ministr Dobeš řekl, že rektor Karlovy Univerzity podněcuje sociální nepokoje. Kdyby jen ministr tušil, co je to sebenaplňující se proroctví, došlo by mu, že promarnil historickou příležitost mlčet.

Z článku Jakuba Patočky v DeníkReferendum.cz vybíráme:

A okolnost, že je ministrem školství nepřítel vzdělanosti, je zase třeba vzít jako spravedlivou odměnu voličům, kteří dali moc spravovat stát do rukou jeho deklarovaným nepřátelům. Je v logice věci, že strany, které stát nenávidí a chtějí jej potírat, obsazují klíčové posty státní správy lidmi, jejichž kompetencí k výkonu dané funkce je především manifestovaný odpor ke svěřené oblasti.


Tak máme poradce pro lidská práva, který doporučoval střílet do demonstrantů, nesouhlasí s všeobecným volebním právem a vyznává pinochetovský názor, že veškerá práva lze převést na práva vlastnická, ministra práce a sociálních věcí, který se ze všeho nejvíce snaží znepříjemnit život sociálně slabým, ministra životního prostředí, který v této funkci pracuje pro byznys, ministrem kultury jsme měli donedávna zubaře a hokejbalistu z Berouna a ministrem vnitra životem unaveného investigativního novináře z bulvární televize. Ministr Dobeš do této řady zapadá. Ale co podstatnější: ta řada není náhodná.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
20. ledna 2012 v 10:51  

To je dost, že o sobě dala Strana zelených po čase zase vědět :-) Na jejich rozdělování evropských projektů na všemožné nesmyslné environmentální aktivity nelze zapomenout. Kozlové zahradníkem :-)

Anonymní řekl(a)...
20. ledna 2012 v 12:41  

Pan Patočka je imho nemístně optimistický - dokud bude nad Dobešem držet ochrannou ruku Kikina Ješitná, je nesestřelitelný, protože Nečas je ve vztahu k ní stejně hloupý a servilní jako Topolánek, který jí umetl cestu na Hrad a ona se mu odměnila pádem vlády.

Anonymní řekl(a)...
20. ledna 2012 v 15:51  

Ráda se vzdám vlastní matrace.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.