Přečtěte si: Exministr školství odmítá vinu za těžkosti s eurodotacemi

úterý 3. ledna 2012 ·

Evropská komise zastaví proplácení peněz z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Ministr školství Josef Dobeš chce zítra dokázat, že za problémy může předchozí vedení úřadu. Audit ale přitom ukázal, že největší chyby jsou v kontrole výdajů. Jak byly peníze použité se prověřovalo v roce 2011, kdy už úřadu šéfoval ministr Dobeš.

Z článku Ondřeje Housky a Kláry Bílé v Rozhlas.cz vybíráme:

Oficiálním se audit stane až koncem ledna, kdy bude přeložen do češtiny.


„Já ho mám neoficiální cestou také k dispozici a ten dokument vypočítává, které problémy a z kterého období jsou problémy, které nebyly odstraněny, které jsou závažné, které ohrožují čerpání peněz,“ říká Liška a pokračuje:


„Vím o tom, že ta část čerpání evropských fondů, která se týká přípravy celé té infrastruktury čerpání peněz je hodnocená na jedničku. To je přesně to období, za které jsme zodpovědný já jako tehdejší ministr školství, který podobně jako současný ministr Dobeš zdědil už velkou část té přípravy na stůl.

9 komentářů:

Biene řekl(a)...
3. ledna 2012 v 15:21  

Nevím, jaký má smysl donekonečna házet bláto jeden na druhého a bít se v prsa "já byl ten, který to dělal dobře, on je ten špatný"..tohle fakt situaci neřeší. Nebylo by lepší přesně definovat problém a říct, jak z toho ven????????? Už je to fakt trapné.

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 15:50  

Neznám žádeného bývalého i současného ministra, který by přiznal, že na co šáh, to zpackal.

tim thaller řekl(a)...
3. ledna 2012 v 17:42  

Tenhle bordel, který zasel Liška, který podporovala Kopicová a se kterým neudělal nic Dobeš, nedá dohromady NIKDO. Na nápravy je pozdě :(

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 18:31  

Přidal bych ještě Kuchtovou

Anonymní řekl(a)...
3. ledna 2012 v 18:49  

Ano, Kuchtová opustila resort v okamžiku, kdy Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost schválovala Evropská komise, pak už se jen "nastavovalo" a nastavovalo a nečerpalo a nekontrolovalo :D

Anonymní řekl(a)...
4. ledna 2012 v 15:48  

Čtěte: http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-proc-mame-problem-s-eurofondy-dy5-/p_politika.asp?c=A120103_105014_p_politika_wag

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2012 v 11:34  

http://www.cssd.cz/ke-stazeni/videogalerie/tiskove-konference/tiskova-konference-cssd-cirkevnim-restitucim-necerpani-financich-prostr-z-eurofondu-nekompetentnim-krokum-na-skolstvi/

Zajímavá jou též slova paní Marksové-Tominové - vidím to tak, že to, o čem mluví, souvisí v určitém smyslu též např. s plánovanou likvidací regionálního školství. Jsme likvidováni postupně - a ti, kdož si myslí dosud, že se jich likvidace netýká, přijdou na řadu později.
Vidím to tak, že nejblíže k realizaci nadějných změn pro školství má Chládek. Ať se dívám kamkoliv, o nikom podobném nevím. Ale třeba nemám dostatek informací a jsem na omylu.

Anonymní řekl(a)...
9. ledna 2012 v 1:06  

Pokud v cele MSMT stane pan Chladek, tak se bude se slzou v oku vzpominat na zlate casy za ministra chaosu

Anonymní řekl(a)...
9. ledna 2012 v 8:37  

Proč?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.