Ministerstvo školství nechá prověřit stovky projektů z evropských fondů

pondělí 23. ledna 2012 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy razantně reaguje na zprávy, které se objevily v médiích na téma možného zneužívání prostředků z evropských fondů uzavřenými skupinami podnikatelů a politiků. Konkrétně se jedná o projekty z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OPVK). Ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj proto bude provedeno více než 200 kontrol vybraných projektů financovaných z evropských peněz, přičemž více než 10 procent z nich bude cíleně zaměřeno na projekty realizované v Ústeckém kraji.


Předmětem tzv. asistovaných kontrol, které proběhnou za účasti zástupců MŠMT a MMR bude celý proces projektového řízení od způsobu výběru projektů až po jejich realizaci. „Ministerstvo školství jako řídicí orgán OPVK chce jednoznačně prokázat efektivitu využívání eurodotací a peněz ze státního rozpočtu, které jsou také součástí financování projektů. Chceme vyslat jasný signál, že je třeba konat a veřejnosti pak dodat fakta o tom, jak a kým jsou evropské peníze utráceny,“ sdělil ke spouštěné kontrole ministr Josef Dobeš.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.