ČT24: Dobeš zatím krizi ustál, čerpání dotací obnoví do tří měsíců

úterý 3. ledna 2012 ·

Ministr školství Josef Dobeš ustál krizi s hrozícím pozastavením čerpání peněz z programu Evropské unie vyhrazeného na vzdělávání. Po dnešní schůzce s premiérem Petrem Nečasem novinářům řekl, že problém je jen technický a má řešení. Slíbil do tří měsíců tok peněz obnovit. Za ministra se dnes postavilo i vedení jeho Věcí veřejných, které přijalo vysvětlení situace. Ministr zároveň slíbil, že na dnešní odpolední tiskové konferenci rozebere konkrétní chyby při čerpání peněz.

Z článku ver v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Nečas na schůzce s ministrem školství Dobešem zdůraznil nutnost vyřešit problémy s čerpáním peněz z EU do dubna. Dobeš mu to jednoznačně slíbil. "My už dnes máme řešení a víme, že zhruba do tří měsíců dovedeme ta opatření udělat," řekl ČT. Premiér zároveň uvedl, že většina z těchto problémů spadá do let 2008 a 2009: "Vzniklé problémy týkající se současné vlády jdou na vrub především některým krajům." Dobeše ale upozornil i "na nutnost personální stability", která podle něj úzce souvisí s dobrou administrací operačního programu. V dotčené funkci už totiž Dobeš vystřídal pět manažerů. Na "podivnou personální politiku" upozornil ve Studiu ČT24 i odborný konzultant a mluvčí EDUin Tomáš Feřtek: "Vedlo to k tomu, že ten odbor není pravděpodobně příliš schopný fungovat."

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.