Přečtěte si: Ministerstvo už sklářskou školu nechce, z Dobešova slibu se vykoupí

úterý 27. prosince 2011 ·

Sklářská průmyslovka v Kamenickém Šenově zůstane navzdory slibům ministra školství Josefa Dobeše Libereckému kraji. Dobeš školu plánoval převést pod ministerstvo školství jako takzvané rodinné stříbro a uchránit ji tak před likvidací. Ministerstvo se nakonec z Dobešova slibu vykoupí.


Z článku Jana Šebelky v iDNES.cz vybíráme:


Dobeš sklářskou průmyslovku v Kamenickém Šenově navštívil nedlouho poté, počátkem ledna. Představil tehdy myšlenku vytvořit seznam "rodinného stříbra" mezi českými školami, a tato zařízení převést přímo pod ministerstvo školství. Krajské zastupitele pak na konci března osobně informoval, že ministerstvo školu převezme bezúplatným převodem na stát od 1. září 2011 (více zde).

Liberecký kraj ale od té doby čekal na převod marně. Náměstek pro školství Radek Cikl kvůli tomu v létě opět pohrozil, že když ministerstvo školu nepřevezme, začne ji od prvního ledna slučovat s novoborskou průmyslovkou.

"Ministerstvo nám opakovaně slíbilo definitivní stanovisko, ale doposud jsme ho neobdrželi. Nyní již není pravděpodobné, že si školu převezme alespoň ve druhém jím uváděném termínu, tedy k 1. lednu příštího roku," poznamenal Cikl.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2011 v 19:14  

A tak je to se všemi sliby od Dobeše...

Luděk Blaha řekl(a)...
27. prosince 2011 v 19:33  

Jak se asi vykoupí ze slíbeného vyššího platu...

Anonymní řekl(a)...
27. prosince 2011 v 23:23  

Osobně jsem slyšel ... a je to i v zápisu schůze Zastupitelstva Libereckého kraje ... že MŠMT školu převezmě od 1.9.2011.

Pane ministře, jděte tam, kam patříte ...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.