Martin Rychlík: Kdy už nám konečně přestanete mlžit, Josefe Dobeši?

čtvrtek 1. prosince 2011 ·

Ministr školství opět sáhl ke změnám, které redakci na přímý dotaz nechtěl předem potvrdit. Změní tuto praxi nový mluvčí Milan Řepka?



Náměstek XY odchází, je to pravda? „K personálním změnám se nebudeme vyjadřovat,“ zní odpověď. A náměstkem bude YX, můžete nám to potvrdit? „K personálním změnám se nebudeme vyjadřovat,“ přichází tradiční odpověď. Tak nějak vypadá roční monitoring odpovědí ministerstva školství na dotazy ČESKÉ POZICE ohledně Dobešova personálního kolotoče, na němž se již svezl kdekdo. Neměl by už konečně ministr Josef Dobeš (VV) přestat mlžit a na přímé otázky začít dodávat chlapské odpovědi?

Spekulace médií“ se pak totiž často naplňují. Třeba aktuálně: ve čtvrtek 1. prosince ministr školství skutečně odvolal 1. náměstka Jakuba Hodináře (ODS), na uvolněný post povýšil náměstka pro regionální školství Ladislava Němce a bývalý vrchní ředitel sekce operačních programů EU Michal Zaorálek (ODS) se stal novým náměstkem pro evropské fondy, jak ČESKÁ POZICE „spekulovala“ již v pondělí.

Od loňských voleb se Zaorálek stal již čtvrtým mužem zodpovědným za evropské miliardy; předtím se na nich u Dobeše vystřídali Jan Vitula (TOP 09), Jaroslav Kuba a Hodinář, jenž možná zamíří za druhým ministrem Dobešem – Pavlem na ministerstvo dopravy.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 1:44  

Já bych panu ministrovi takto nekřivdil - třeba ráno neví, koho v poledne vyhodí a kým ho odpoledne nahradí... Ale jinak je rozhodování pana Dobeše ve všem koncepční a promyšlené! Jen ta personalistika, na kterou je největší odborník, mu moc nejde ;-)

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 14:41  

Zaoralek pry "vystudoval" VSFS, skolu az prilis casto pro cleny ODS, takze kopirovani pro nej nemusi byt nic neobvykleho.

Anonymní řekl(a)...
2. prosince 2011 v 15:04  

Zatimco predchozi reditele fondu na MSMT byli velice popularni, kdyz odchazi Zaoralek s Hodinarem, lide bouchaji sampanske na oslavu, byt Zaoralek zatim nemizi z ministerstva uplne. To take rika docela dost.

Luděk Blaha řekl(a)...
2. prosince 2011 v 15:24  

"Vídíš ho, mámo? Takovej nýmand. Klidně si o ruku naší Barči požádá, a ještě ani Dobešovi náměstka nedělal!"

Anonymní řekl(a)...
5. prosince 2011 v 13:51  

Věřím, že ještě tak tři - pět výměn, raději rychleji za sebou, a pan ministr konečně nalezne náměstka, který bude schopen sekundovat jeho geniálnímu konání.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.