MŠMT: Portál RVP pokračuje dál

středa 16. listopadu 2011 ·

Ministerstvo školství tímto reaguje na dezinformace, které šíří média. Není pravda, že portál RVP končí, jak uvedly Novinky.cz.



„Portál RVP v žádném případě neruším. Jde o jednoznačnou lež, která se objevila v médiích. Portál je tady ve prospěch učitelů a škol, je potřeba ho zachovat. Další dezinformací je nesmyslná částka 300 milionů, která by dle médií měla být investována do náhrady portálu RVP. Tato částka je z prostředků ESF na přípravu plošného ověřování výsledků 5. a 9. ročníků a na dokončení rozvoje informačního systému ČŠI. Bylo by dobré, kdyby si média před zveřejněním jakékoli informace ověřila u relevantních zdrojů. V uvedeném případě je možné uvažovat o šíření poplašné zprávy nebo o pomluvě, což je na hranici zákona,“ vyjádřil své rozhořčení nad dezinformacemi ministr školství Josef Dobeš.

Portál www.rvp.cz se stal efektivním nástrojem naplňování kurikulární reformy. Objevují se na něm například témata, jako jsou rámcové (RVP) či školské (ŠVP) vzdělávací programy, průřezová témata, standardy, gramotnosti. K nim se pak učitelé vyjadřují a diskutují o nich. Portál se stává inspirací pro výuku, a také prostorem pro příspěvky učitelů a jejich vzájemnou komunikaci. Vývoj a příprava tohoto fungujícího nástroje byla v minulosti financována z prostředků ESF a v současné době je portál ve stavu plné provozuschopnosti, kdy bude financován z prostředků NÚV.

Do dnešního dne se na portálu www.rvp.cz objevilo přes 29 tisíc příspěvků od učitelů, studentů, ale i nepedagogické veřejnosti. Portál tak umožňuje sdílet nejen nápady a připomínky učitelů, poskytuje příklady dobré praxe, je inspirací do výuky a pomáhá učitelům zvyšovat jejich odbornou kompetenci včetně aktivní dovednosti využití ICT.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2011 v 14:23  

"Portál RVP v žádném případě neruším."

Ne, jen ho bude obsluhovat jediný člověk. Ten bude recenzovat, ověřovat, řídit diskuze, opravovat technické i didaktické chyby, zpracovávat videa z hodin, vymýšlet nová témata, oslovovat učitele...

Simona CARCY řekl(a)...
16. listopadu 2011 v 15:34  

Dobesovo dementi vnimam jako kdysi dementi TASSU - tedy potvrzeni popiraneho bezradnym autorem vyroku.

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2011 v 15:52  

Kdo chce psa bít, vždycky si najde hůl.

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2011 v 16:22  

Už si vážně připadám jak Alenka v říši divů. Ještě dnes dopoledne byla na www.rvp.cz úplně jiná informace, než je nyní, a za mylné informace mohou sdělovací prostředky!Nepřipadá si vážně pan ministr jak král z Pyšné princezny - odvolávám,co jsem odvolal, slibuju, co jsem slíbil...
Já už mu nevěřím ani dobrý den. A že by mu šlo o školství už vůbec.P.K.

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2011 v 21:34  

Ano, jeden člověk přece zvládne všechno za tým lidí! Pan ministr se jen dělá jaký je to lidumil a jak všechno zachraňuje, ale opak je pravdou! Kdo jej konečně odhalí???? Proboha, kdy už konečně půjde od válu????

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2011 v 23:04  

Až se většina učitelů sejde před ministerstvem školství a defenestruje ho... Ale to se nikdy nestane.

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 12:42  

Schůzku na rande přijímám. Třeba se někdo přidá?!

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2011 v 12:43  

Pozvání, samozřejmě!

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2011 v 11:42  

Nejlepší obrana je útok - ať už se to týká jedné nebo druhé strany. Není protiútok jen jistým druhem obrany?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.