Jak (si) pomoci volbou správných slov

pátek 18. listopadu 2011 ·

15 minimálních intervencí s maximálním účinkem

Minimální intervence s maximálním účinkem jsou vhodně volená slova, díky nimž lze s minimální námahou dosáhnout maximálního účinku. Je možno je průběžně začlenit do nejrůznějších forem terapie a poradenství, ale dokáže je využít i každý z nás. Autor soustředil do tohoto evropského bestselleru 15 takových „MiniMaximálních“ intervencí a podělil se o ně svým přátelským, nevnucujícím způsobem. Přesné formulace a názorné příklady usnadňují jejich rychlé osvojení a použití. Další, humornou rovinu jim dodávají ilustrované skeče, jimiž „medvědí“ čtenář jednotlivé „MiniMaximální“ intervence komentuje.
MiniMaximální intervence. Ucelené, krásné, jednoduché. Až se stanou samozřejmou součástí repertoáru poradců a terapeutů, nebudou často ani oni ani jejich klienti po vzájemných rozhovorech vědět, čím se nenápadně daly do pohybu blahodárné změny a řešení – a právě tím se vyznačuje dobré poradenství a dobrá terapie.

Autor, dr. Manfred Prior, kromě svého působení v institutech dalšího vzdělávání a na odborných kongresech pracuje také jako terapeut, poradce, kouč a supervizor. Je autorem výukových videí a vědeckých publikací s tematikou ericksonovské hypnotické terapie a moderní krátkodobé psychoterapie a auto rem několika knižních bestsellerů.

Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznete a knihu s 15% slevou zakoupíte na http://knihy.cpress.cz/jak-si-pomoci-volbou-spravnych-slov.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.