Martin Rychlík: Ministři školství v rauši

sobota 15. října 2011 ·

Válka mezi Dobešem a Liškou pokračuje v marihuanovém dýmu a alkoholovém oparu. A jako bonus archivní Bátorův projev v ČT.

Novinář Jiří X. Doležal z Reflexu musel v pátek zajásat, bude moci psát o huličství ve státní správě! Pokud by tedy četl Parlamentní listy. Právě na tomto webu se ministr školství Josef Dobeš (VV) podělil o své zkušenosti s exministrem Ondřejem Liškou, dnes předsedou Strany zelených. Kromě obligátních výroků o „kostlivcích ve skříni“ a „malých domů“ na adresu svého nenáviděného předchůdce se Dobeš rozepsal i o Liškových údajných marihuanových dýcháncích, nad nimiž prý vymýšlel školské zákony.


Pro přesnost doslovně citujeme: „V době, kdy on (Liška) byl ministrem a já (Dobeš) byl řadovým zastupitelem Prahy 1, tak ač on to možná ani netušil, potkávali jsme se a vídali v nejmenované kavárně na Maltézském náměstí hned u MŠMT, kdy jsem zde chodil na pracovní schůzky a opakovaně jsem pana ministra Lišku viděl, jak v dýmu marihuany a s jointem v ruce pravděpodobně vymýšlel školské strategie a zákony. Když jsem nastoupil na ministerstvo, tak jsem pochopil, jak se v tomto prostředí tyto věci vymýšlí či realizují,“ uvedl Dobeš, jenž se poslední dobou vyjadřuje k etickým tématům, sexuální výchově i vlastenectví.

Liška mu naopak obratem vzkázal, že jej viděl řídit opilého. „Pokud si dobře vzpomínám, tak zatímco já jsem se svými spolupracovníky pracoval i u oběda, zastupitel Dobeš dokázal i po mnoha sklenkách alkoholu za bílého dne nasednout do auta. Je absolutní nesmysl a lež, že bych se na tomto místě nebo kdykoliv v pracovní době dopustil toho, z čeho mě ministr Dobeš svými výmysly obviňuje. Ukazuje to jen na jeho nervozitu z blížícího se odvolání z funkce, a proto bych mu doporučil, aby zvážil, zda neodejít sám,“ řekl Liška.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. října 2011 v 19:30  

Tak přiznejte, kolik za ty trapné invektivy, které už ani nemůžu číst, od Greenfoxe dostáváte, pane autor?

Válčit můžou rovnocenní protivníci, tohle je jen prachobyčejné oštěkávání a zbabělé kňučení ze zálohy. Nemohl byste své nevybité tvůrčí síly věnovat třeba tomu, jak převychovat rodiče, aby nám neházeli klacky pod nohy a přinutili doma děti učit se?

Luděk Blaha řekl(a)...
15. října 2011 v 21:12  

Už tenkrát se měli vzájemně, tak nějak občansky korektně, udat.
Mohli jsme být ušetřeni jejich ostrovtipné palby.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.