Dodavatel řešení testování 5. a 9. tříd vybrán

středa 26. října 2011 ·

Česká školní inspekce dokončila výběrové řízení na dodavatele systému „Národního šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání“, tedy tzv. plošného testování znalostí a dovedností žáků pátých a devátých tříd základních škol.

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání je součástí projektu s názvem „Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice“, který je spolufinancován z evropských strukturálních fondů v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Veřejná zakázka na vytvoření elektronického systému pro plošné testování, který bude zároveň otevřenou platformou, přístupnou nejen školám, ale i žákům a jejich rodičům, byla vyhlášena 12. července 2011. Z šesti předložených nabídek byly v závěrečné fázi výběrového řízení podrobně posuzovány nabídky společností Telefónica Czech Republic, a.s. a SAPCON, a.s., a to jak z hlediska výše nabídkové ceny, tak z hlediska výkonových, funkčních a bezpečnostních vlastností nabízeného řešení.

Výsledkem posuzování nabídek je rozhodnutí, že dodavatelem systému „Národního šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání“ bude společnost SAPCON, a.s., která v součtu všech posuzovaných kritérií dosáhla nejvyššího celkového hodnocení. Výše ceny vítězného řešení je 92.000.000,- Kč bez DPH.

Dokončení výběrového řízení nyní umožňuje zahájit intenzívní práce na vytvoření funkčně spolehlivého a bezpečného testovacího nástroje. Souběžně s těmito pracemi bude v gesci MŠMT dále probíhat dopracování podrobných standardů znalostí a dovedností žáků pátých a devátých tříd základních škol, jež určí obsah systému testování. Kompletní testovací systém bude připraven k rutinnímu provozu nejpozději v prvním pololetí roku 2014.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
26. října 2011 v 16:31  

To jsem si oddychla, už jsem si myslela, že by se snad ty peníze daly utratit za kvalitnější vzdělávání.

Anonymní řekl(a)...
26. října 2011 v 17:58  

to 26. října 2011 16:31

Jako že by si učitelé koupili uniformy nebo značkové džíny, aby stoupli v očích žáků a měli autoritu? Nebo navštívili kurz počítačů?

poste.restante řekl(a)...
26. října 2011 v 18:32  

Anonymní 26.10 17:58

viz např. příspěvek nicku Charlie v diskusi pod sousedním článkem.
http://www.ceskaskola.cz/2011/10/800-milionu-z-evropskych-fondu-na.html

Anonymní řekl(a)...
26. října 2011 v 22:40  

Na vytvoření nějakého pomyslného žebříčku je to příliš drahé a především zbytečné. Takto nedojde k nápravě věci školních. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
27. října 2011 v 10:19  

Obávám se, že tady nejde dokonce ani o ty žebříčky, protože ZŠ si člověk moc vybírat nemůže, pokud nechce dítě vozit každé ráno desítky kilometrů daleko. Jde spíš o kontrolu (cituji Orwella: "... velká masa lidí ... naučila by se myslet vlastní hlavou; a jakmile by lidé jednou dospěli až sem, uvědomili by si ..., že privilegovaná menšina neplní žádnou funkci a svrhli by ji..." ) a o pomník za živa. A to je ještě horší.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.