Přečtěte si: Neberte nám školu, žádají studenti i učitelé

čtvrtek 15. září 2011 ·

To není transformace, ale likvidace, zaznívá ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Drtinově ulici v Praze na Smíchově.

Z článku Jitky Eisenhammerové v Deník.cz vybíráme:

„Arogance a jednání politiků, které jsme viděli na Výboru pro výchovu a vzdělávání, nás ohromila. Politikové zkreslili údaje o naší škole, když uveřejnili, že je obsazena z 80 procent. Kapacita střední školy je naplněna tak, že v některých třídách je i 32 studentů. Pokud někdo tvrdí, že nám chybí 180 až 200 žáků, jedná se o nenaplněnost odborného učiliště, s jehož sloučením souhlasíme,“ uvedla Helena Ulrichová, která na škole vyučuje obchodní korespondenci.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. září 2011 v 13:40  

Pokud se mají někde rušit či slučovat školy, tak ve velkých městech. Pro žáka to znamená jet o několik zastávek tramvají dále. Zruší-li se střední škola v malém městě, nastanou žákovi obrovské problémy, jak se dostat do jiného města vzdáleného několik desítek kilometrů, o ceně jízdenky nemluvím.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.