Přečtěte si: První bilance státních maturit: příliš lehké a nekvalitní testy

středa 8. června 2011 ·

Letošní premiéra státních maturit se alespoň podle ministra školství zatím obešla bez větších technických nebo logistických zádrhelů. A Josef Dobeš doufá, že to bude platit i v příštích dnech během hodnocení písemných maturitních trestů. Dneškem se může začít bilancovat, protože zkoušení skončilo. Nejméně spokojení jsou samotní studenti, odborníci vidí nedotaženosti.

Z článku Veroniky Sedláčkové a Lucie Maňourové na Rozhlas.cz vybíráme:

Podle ohlasů na internetu nebyly písemné testy moc náročné a řada studentů se nad nimi spíše usmívala. Podle Dytrta je to problém dvou úrovní, které zatím nejsou rozlišeny ve vztahu k vysokým školám.


„Radil jsem svým studentům, aby zvolili nižší, pokud vysoké školy nevyžadují nic jiného, protože neměly čas stanovit vstupní parametry. Tak proč by se namáhali s vyšší úrovní, když potřebují čas na přijímačky na vysoké školy. Myslím, že se to v budoucnu změní,“ tvrdí.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. června 2011 v 21:34  

Historická bilance:
1937 - Plán Grün (Plán zelený): Plán na rozbití Československa. Autorem plánu A. H. Československý politik (Beneš) sráží podpadky a podvoluje se bez výhrad.
2011 - Plán Grün (Plán Zelený): Plán Pavla Zeleného na rozbití českého školství. Český politik (Josef Dobeš) sráží podpadky, v médiích praví „še probíhá nad očekávání dobře". A zatím Zeleného placení "žlučníci" z Cermatu (zdravím, paní Carcy) zahlcují diskuztní fóra na ČS a Eduinu.
Milá Carcy, Pravdu měla Věra Pohlová, když pravila, že by všechna ty internety a počítače zakázala. Představte si to jen na chvíli: žádné pirátské kopie didaktických matitních testů by nevznikly, po síti by se nešířily, Pavel Zelený by nemusel (chudák) podávat trestní oznámení na neznámého známého jihlavského pachatele, Feřtek na Eduinu by nic nekomentoval a koneckonců Eduin by vůbec neexistoval. Všude ba panovala kázeň a pořádek...

Simona CARCY řekl(a)...
9. června 2011 v 7:15  

Ahoj anonymni 21:34. Diky za hodnoceni - To, co dokazal Benes, nemuze byt degradovano tvym hloupym komentarem. A pokud jde o Zeleneho (Pavla), pak v teto zemi nikdo nezrealizoval srovnatelny projekt, navic za trvaleho medialniho tlaku hňupů ala Marek Přibil nebo nekterych zajmovych skupin schovanych pod prezervativem obecne prospesnych spolecnosti. Pokud jde o internet, ten celemu projektu skodi mene nez skodici ucitele se svymi odborarsko-natlakovymi akcemi. Ale - psi sice stekaji, karavana jde dal.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 8:14  

Karavana jede, ale jak dlouho ? To rozhodne Krysař. Pane Carcy, pasuji Tě na učitelbijce č.1

"A pokud jde o Zeleneho (Pavla), pak v teto zemi nikdo nezrealizoval srovnatelny projekt, navic za trvaleho medialniho tlaku hňupů..."

Ostatně toto si o Tobě ( hňup ) myslím i já. Zastávat se takového paskvilu dokáže jen neználek a rejpal.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 9:09  

A pokud jde o Zeleneho (Pavla), pak v teto zemi nikdo nezrealizoval srovnatelny projekt

Tak to je pravda.

I když vlastně z Diag Human budou ještě větší ztráty.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 11:34  

Výborná ukázka diskuze vysokoškolsky vzdělaných "spolupracujících" a na jedné lodi plujících pedagogů - nám normálním se z toho obrací žaludek. Loď se potápí, ale karavana kráčí dál - no to jsou mi argumenty. A příště prosím neprznit češtinu!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.