Přečtěte si: Odstoupil bych, kdyby byly maturity bezzubým nástrojem, tvrdí Dobeš

sobota 18. června 2011 ·

Státní maturity přinesly podle ministra školství Josefa Dobeše velké pozitivum v tom, že školám nastavily vyšší laťku. Šéfa resortu těší, že devatenáct a půl procenta z připuštěných studentů maturitu neudělalo. V rozhovoru pro LN tvrdí, že pro něj by bylo hrozivým výsledkem, kdyby neuspělo třeba jen šest a půl procenta, to by sám odstoupil.

Z článku jih v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Za naprosto umělou záležitost považuje ministr školství Josef Dobeš dopis, v němž se proti podobě státních maturit ohradilo přes dvanáct tisíc studentů i profesorů. „Já jsem přijal za maturity osobní odpovědnost a řekl jsem, že když dojde k chybám, odstoupím. K žádným chybám zejména díky učitelům a ředitelům nedošlo. To je pro mě největší argument, že odborná veřejnost stojí za mnou. Kdyby mě chtěla potopit, udělala by to," říká Dobeš v rozhovoru pro Lidové noviny.

6 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
18. června 2011 v 16:34  

Pomerne jednoduchou uvahou lze dojit k zaveru, ze pokud k zarijovemu terminu maturity se bude hlasit cca 27 tisic zaku, pak by bylo logicke, kdyby se stejne mnozstvi zaku ohrazovalo proti obsahu (obtiznosti, kvalite, genderove vyvazenosti, etc.) spolecne casti maturitni zkousky. A pokud se ohrazuje 12 tisic, pak jde evidentne o nezvladnuty marketing odpurcu nove maturity... Nebo se mylim?

Anonymní řekl(a)...
18. června 2011 v 17:56  

Mýlíte.

Anonymní řekl(a)...
19. června 2011 v 0:37  

"Šéfa resortu těší, že devatenáct a půl procenta z připuštěných studentů maturitu neudělalo."

Už vidím učitele, který si pochvaluje, že dal dětem písemku a 19 % jich propadlo. To je buď sadista nebo šílenec a nebo nepochopil, že jho úkolem je něco děti naučit.

Dobeš přesně tohle dělá ve velkém a raduje se, že 26 000 žáků propadlo. Vždyť on je za to zopodvědný.

David

Anonymní řekl(a)...
19. června 2011 v 10:59  

Každý správný tatíček se zajímá o to, jak si jeho svěřenci vedou, jací jsou. Přece i pan král v pohádce (Sůl nad zlato) chtěl zjistit, co dříme v jeho dcerách. Ovšem místo didaktického testu použil jinou sofistikovanou metodu. A vida, jak to dopadlo, to se mu děvčata vybarvila! I když - konec dobrý, všechno dobré - přišlo až po jistém králově zmoudření. Inu, chybovati je lidské. To ty naše maturity ještě dopadly nad očekávání.

Anonymní řekl(a)...
19. června 2011 v 17:57  

A poplácejme se po plecích, že každý třetí nemá maturitu !

Jedinou ozdravnou kůrou jsou povinné přijímací zkoušky na SŠ. Je mi úplně jedno, zda CERMAT,SCIO nebo ...Takto se nebudou na SŠ trápit učitelé ani studenti. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
19. června 2011 v 18:24  

Už nyní je pane Dobeši pozdě, je 5 minut po dvanácté.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.