Přečtěte si: Dobré školy v utajení

čtvrtek 9. června 2011 ·

Pod titulkem Chcete vědět, která škola je lepší? To je přísně tajné dnešní Lidové noviny přinesly svým čtenářům pěkně hloupou zprávu. Volá se v ní po odtajnění výsledků státních maturit za jednotlivé školy, aby se v Česku konečně odhalily dobré a špatné školy.

Z článku Daniela Münicha v blog.Aktuálně.cz vybíráme:

Senzacechtivé redakci Lidovek nedošlo, že výsledek žáků škol u maturit o rozdílech v kvalitě škol nic věrohodného nevypovídá. Kvalita školy, takzvaná školou přidaná hodnota, je totiž rozdílem mezi vzděláním žáků kteří do školy nastupují a vzděláním jejích absolventů. A toto maturita, ani ta státní neměří. To by někdo nejdříve musel změřit velké rozdíly ve studijní připravenosti žáků, když na střední školu nastoupili. A to se u nás zatím nedělá a ještě nějaký čas dělat nebude.

6 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
9. června 2011 v 19:45  

Pevne verim, ze pri moralnim kreditu nasich pedagogu to bude jen otazkou chvile, kdy si v honbe za novymi frekventanty zacnou honit triko a nakonec svoje data zverejni stejne odpovedne, jako ucinili pri maturitni zkousce s testovymi sesity. To se teprve budu smaaaaaat.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 21:03  

Pan učitel-bijec promluvil. Já se Ti nesměji, je mi z Tebe do breku chlape. Ryba smrdí od hlavy, od těch učitelů dole ten smrad nevychází.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 22:45  

Možná, že nějaký učitel opět poruší mlčenlivost a zveřejní, čím - kým byla paní - slečna Carcy ve škole tak deptána, že si své mindráky hojí tady.

Mezi učiteli je zhruba stejné procento neschopných jako v každém jiném povolání.
Zobecňování, které tady SC a PS předvádějí, zesměšňuje více ty dva než učitele.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2011 v 23:01  

Člověk se chca nechca denně přesvědčuje o platnosti starých mouder. To o té potrefené huse, co se ozývá, to tedy opravdu platí spolehlivě.
A propos, slyšeli jste to taky, že se bude rušit výuka němčiny ve školách? To aby se někteří kolegové začali obávat o úvazek...

Luděk Blaha řekl(a)...
9. června 2011 v 23:32  

Popravdě se v tom všem přestávám orintovat, pokud jsem se kdy orientoval. Jestli si dobře pamatuji, tak argument možnosti srovnávání kvality škol býval často zmiňován vizionáři státně maturitních etalonů.
Jen jestli to nemělo stejnou podstatu jako indoší hysterie až zdrcucíjích slev prostřednictvím centrálního dodavatele.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2011 v 4:54  

Už byste toho, Carcy, mohla nechat. Vaše příspěvky jsou čím dál trapnější.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.