Jan Wagner: Jak to bylo s maturitou aneb Studentský set na zkoušky PROFI

čtvrtek 30. června 2011 ·

Tento set je snem každého studenta! Díky tomuto setu zvládnete všechny zkoušky aniž byste se cokoliv učili! Pořiďte si studentský set PROFI a začněte si opravdu užívat studentský život!

Moderní technologie mění náš život a jestliže na jedné straně barikády tvůrci státní maturity řešili zabezpečení testů, prodejci špionážní techniky všeho druhu nabízeli ve svých e-shopech balíčky pro studenty, které jim umožnili systém státních maturit podvést.

Původní cílovou skupinou studentských setů byli zřejmě studenti vysokých škol, kteří neměli kontakty na plzeňských právech nebo některé z profláknutých soukromých škol, kde studovala řada českých politiků, ale státní maturita vygenerovala novou poptávku.

Podívejme se, co všechno Studentský set na zkoušky PROFI za 13 500 Kč obsahuje:

  • neviditelné bezdrátové sluchátko,
  • kravatu se skrytou ultra výkonnou bezdrátovou kamerou (700mW - dosah až 500 metrů),
  • digitalizační TV kartu, díky které můžete sledovat obraz z kamery přímo na vašem notebooku,
  • kompletní návod a tipy k použití.
Kamera v případě maturit samozřejmě stačila jen jedna pro skupinu žáků třídy či školy nebo i šikovné firmy, pro řadové žáky pak stačí jen neviditelné sluchátko s vysílačkou za 4 999 Kč nebo některé další levnější kombinace. Sadu si můžete i pronajmout za pouhou tisícovku na den. Samozřejmě se podobná sada dá poskládat i z levnějších komponent, kamery v propiskách jsou v zahraničních e-shopech k mání už za 20 dolarů...

Díky podobné technice se mohlo bez problému zadání didaktických testů dostat během několika minut po jejich rozdání ven (zlé jazyky tvrdí, že to bylo již po 7 minutách), pomocník či pomocníci mohli s pomocí libovolné další techniky a zdrojů testové úlohy vyřešit a předat snadno a rychle řešení maturantům. Dokonce můžeme předpokládat i aktivity zprostředkujících agentur, které byly schopné zorganizovat podobný podvod masově nejen v rámci jedné školy nebo jednoho města, ale i celé republiky. Některé země jsou na tom hůř, jako například Rusko, o kterém si můžete přečíst v článku Státní maturity v Rusku se zvrhly v masové opisování.






4 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
30. června 2011 v 6:49  

Ale vzdyt i pan Wagner vi, ze takto testy neunikaly, ze slo o skeny porizene plosnym skenovanim a nikoli o fotografie z nejake kamerky v kravate. Nicmene jako navod k trestne cinnosti to je pekny clanek, ktery v pripade prokazani takove cinnosti muze slouzit jako podklad k spoluucasti....

Anonymní řekl(a)...
30. června 2011 v 8:17  

Ale, ale, paní Simonko, jste jen hloupá nebo navedená? To, že EDUinu blízký učitel testy nascanoval a dal někam ke stažení, neznamebná, že nebyly nekvalitní kamerové záběry k dispozici sedm minut po zahájení testu v uzavřené síti, kde šlo jen o udělání maturity a ne o její diskreditaci.

Anonymní řekl(a)...
30. června 2011 v 9:46  

Znamená to, že deklarujete veřejně milý anonymní z 8:17, že cílem zveřejnění testů EDUinem byla diskreditace maturit?

Anonymní řekl(a)...
1. července 2011 v 9:11  

Zabezpečení maturity je asi jako posílání zpráv holubem v době internetu a mobilních telefonů... Amatérismus úředníků a potentátů v těchto směrech nemá obdoby. Podvody neschvaluji, ale chyba v systému se někde projevit musí a proto svým způsobem těmto přemýšlivým způsobem studentům fandím. Otázka je totiž, jakou motivaci má např. student práv, když vidí, že aby udělal "práva", musí se bezcílně učit to (co má stejně každý právník vždy po ruce...), co různí Grossové, Onderkové, Jančíkové apod. měli za všimné bez učení a práce? Kamerka se sluchátkem je jen slabým odvarem těchto případů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.