Vzdělání je stále tou nejlepší investicí

středa 5. ledna 2011 ·

Soukromé střední školy EDUCAnet nově definují kvalitu vzdělávacího procesu.


Akciová společnost EDUCAnet provozuje šest moderních středních škol po celé České republice, v nichž usiluje propojit ty nejlepší tradice vyučování a výchovy s aktuálními a efektivními pedagogickými metodami a nástroji. Nadstandardní podmínky v oblasti výchovně-vzdělávacího procesu i v oblasti vybavenosti škol zajišťují žákům jak kvalitní vzdělání s vyváženým poměrem teorie a praxe, tak podporují komplexní rozvoj jejich osobnosti, což jim následně umožňuje dobré uplatnění na trhu práce i v reálném životě obecně.

EDUCAnet je síť šesti moderních a dynamicky se rozvíjejících soukromých středních škol postavených na principech vzdělání 21. století. Namísto nezáživného memorování učiva a abstraktního teoretizování zde studenti potřebné informace sami vyhledávají, třídí, vyhodnocují a aplikují ve svých studentských projektech. Učí se o problémech přemýšlet, jasně formulovat a vyjádřit své názory a nacházet vlastní účinná řešení. Partnery a pomocníky jsou jim v tom vysoce odborně i lidsky kvalifikovaní učitelé. Vztahy ve škole jsou budovány na vzájemné otevřenosti, důvěře a pomoci stejně tak je však od žáků požadována vysoká angažovanost ve výuce i přípravě.

Velmi podstatným prvkem vzdělávacího procesu je výpočetní technika. Každý student má k dispozici notebook a ve všech školách je bezdrátové připojení k internetu. Ve výuce se kombinuje e-learning s dalšími online metodami a formami, jako jsou například výukové weby či webové a elektronické učebnice. Tyto multimediální nástroje vznikají za úzké spolupráce s předními subjekty v oblasti IT. Školy EDUCAnet jsou tak např. pilotními školami projektu společnosti Google – Google aplikace pro školy. Mezi další neméně významné partnery sítě EDUCAnet patří společnosti IBM, DELL či ESET.

Síť EDUCAnet tvoří gymnázia a SOŠ v Praze, Kladně, Českých Budějovicích, Brně a Ostravě a v Pardubicích. Tyto vzdělávací instituce nabízejí v denní i dálkové formě studijní obory gymnázium a informační technologie, v Pardubicích je vedle informačních technologií realizován také studijní obor ekonomika a podnikání. Veškeré obory jsou ukončeny maturitou.

Ředitelka společnosti EDUCAnet Květa Humoudová říká: „Primárním cílem našich škol je poskytovat takové vzdělání, které plně zohledňuje situaci občana i společnosti 21. století. Vzdělání, které je vyváženě praktické i teoretické, odpovídá aktuálním potřebám trhu práce i vývojovým prognózám a které zároveň také výrazně přispívá ke kultivaci osobnosti v jejím rozměru etickém, sociálním či estetickém. Díky moderním a inovativním metodám výuky, kvalitnímu a nadšenému učitelskému sboru i managementu a intenzivní podpoře našich partnerům tento cíl naše školy dosahují. Pevně věřím, že tomu tak bude i nadále.“

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. ledna 2011 v 7:45  

Nedá mi to. Zeptám se.
Jsou absolventi těchto ústavů prokazatelně lépe připraveni než absolventi "obyčejných" ústavů.

Nebo jinak.
Dosahují již v době svého studia na těchto ústavech prokazatelně lepších výsledků než "ti druzí"?.

Květa Humoudová řekl(a)...
5. ledna 2011 v 17:05  

Dobrý den, dovoluji si odpovědět na Váš dotaz. Na našich školách je ve vyšší míře propojena teorie s praxí, studenti si tedy vědomosti nejen osvojují, zároveň se je učí i prakticky uplatňovat, což je nesporná výhoda, neboť střet s praxí bývá obecně pro absolventy složitý. Dále vedeme studenty k samostatnosti, aktivitě, krom tradičního systému výuky se u nás používá též výuka projektová, která žáky naučí týmové práci. Proaktivní přístup, který je u nás ze stran studentů vyžadován a podněcován pak je rozhodně přínosem pro další studium či pro budoucí profesi. Jedná se tedy o celý souhrn znalostí a dovedností, které našim studentům předkládáme a ve spojení s inovativními metodami výuky, využití moderních informačních a komunikačních technologií a odbornými znalostmi jsou naši studenti rozhodně velmi kvalitně pčřipraveni ať již pro profesní zkušěenost nebo pro další studium a každopádně i pro život. samotný. Na těchto principech je postavená nabídka vzdělání na našich školách. Květa Humoudová, EDUCAnet a.s.

poste.restante řekl(a)...
5. ledna 2011 v 19:12  

Květa:
Promiňte, ale při vší úctě k Vaší práci, otázka z 5.1 7:45 dle mého názoru nesměřovala na obecná prohlášení z propagačního letáku.

Například pro mne je, po četných zkušenostech, slovní spojení "projektová výuka" spíše odrazující.
To, že využíváte moderní informační technologie a proaktivní přístup si můžeme přečíst na Vašem webu.
Stejně jako na mnoha jiných webech.

Co takhle čísla, procenta, percentily?

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2011 v 8:35  

Poste.restante mi vzal slova z úst.

Čekal jsem v odpovědi výčet (nebo aspoň pokus o výčet) úspěchů žáků v olympiádách, SOČ-kách, prostě něco, z čeho by bylo vidět, v čem je přínos studia na vašich školách.

Pokud žáci "ostatních" ústavů dosahují srovnatelných výsledků, v čem je potom váš přínos?

Teď to bude znít jako těžká závist.Mé děti si studium na vaší škole nemohou dovolit. Ale myslím si, že je jejich škola nepřipravuje hůře.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.