První čísla z přihlášek na ostrou maturitní zkoušku

pátek 17. prosince 2010 ·

 MŠMT poskytlo první statistické údaje z přípravy první ostré státní maturity: 98272 žáků se přihlásilo na 223892 zkoušek.


Překvapivý je podíl předmětů v druhé povinné (volitelné) zkoušce: matematiku si zvolilo 39 % žáků a cizí jazyk 61 %.

Obtížnější variantu zkoušky z českého jazyky si vybralo jen 8 % žáků, z anglického jazyka jen 19 % žáků, z německého jazyka pouhých 6 % žáků  a u matematiky ale dokonce 24 %. Celkový podíl základní a vyšší úrovně je 86 : 16.

Podíl žáků, kteří využili možnost konat zkoušku z jednoho předmětu v základní (jako povinnou) i ve vyšší úrovni (jako nepovinnou) je 14,1 %.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.