ČT24: Chytří žáci 5. a 9. tříd přinesou školám peníze

pátek 15. října 2010 ·

Srovnávání žáků 5. a 9. tříd bude mít vliv na financování základních škol. Ty by už neměly dostávat peníze pouze podle počtu žáků, ale také podle kvality vzdělávání. Která škola je kvalitní, ukážou právě výsledky srovnání znalostí žáků, avizoval dnes na brífinku ministr školství Josef Dobeš (VV). Srovnání žáků má odstartovat v roce 2013, mělo by být obdobou státních maturit na středních školách.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. října 2010 v 20:28  

Dovedeno do extrému. Buď dostanou zvýšený přísun financí dobré školy nebo naopak školy špatné. To je opravdu fantastické. To přijde asi nějaký osvícený absoluta a ukáže prstem nahoru nebo dolů ? To je tedy "hluboce" propracované .

Anonymní řekl(a)...
15. října 2010 v 20:37  

To bude super - sociálně znevýhodněné oblasti - tam bude asi bída ještě větší. Tam nemají při snížených sociálních dávkách žáci ani na autobus a ještě jim "zakážeme" moderní vyučovací pomůcky. Nevím, ale asi někdo nějak jinak přemýšlí. Otázkou je, kam to směřuje ?

Anonymní řekl(a)...
16. října 2010 v 13:37  

Osvíceného absoluty netřeba. Máme přece osvědčenou ČŠI, která při svých chvalně známých kvalitách a zkušenostech nejlépe dokáže školy posoudit.

Anonymní řekl(a)...
16. října 2010 v 19:57  

To je fakt úvaha, to snad ani není možné ! Takto se fakt Bobeši nedá šetřit !

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.