MŠMT: Platy učitelů v resortu školství

pátek 24. září 2010 ·

Video z tiskové konference 21. září 2010 "Platy učitelů v resortu školství" za účasti ministra Josefa Dobeše a náměstka ministra Ladislava Němce.


11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 10:22  

Tabulka je možná motivační pro začínající pracovníky ve školství, ale pro vysokoškoláka po 25 letech spíše naopak, neboť klade téměř na jednu úroveň začínající družinářku se středoškolským vzděláním v 9. platové třídě s učitelem ve 12. třídě po již zmíněných 25 letech. Rozdíl je směšný!

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 12:07  

Souhlasím s tím, aby nástupní plat učitele byl zvýšen. Zvýšení se však musí týkat všech učitelů a úroveň navýšení by měla respektovat požadované vysokoškolské vzdělání. Učitel s praxí by tedy měl dosáhnout až na částku 30 000 Kč. Všechny ostatní částky jsou výsměchem této profese a učitelé by se měli podle toho začít chovat a dát najevo svůj názor.
Částky o kterých mluví pan ministr odpovídají profesím s požadovaným středoškolským vzděláním, a proto s jeho návrhem nesouhlasím. Tento návrh nemůže zastavit devastaci našeho školstí a každý rozumný mladý člověk se učitelování za těchto podmínek vyhne.

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 16:57  

Zvýšení se však musí týkat věšech učitelů

Proč??? V době, kdy se konečně někdo snaží zastavit 12 let spuštěnou lavinu rozhazování (cizích) peněz, si pořád někdo jiný myslí, že je proti ostatním něco extra a že bez něj by se svět zhroutil...
Tak odejděte ze školství a nechte ho napospas, podobně jako to plánují lékaři. Ať každý ukáže, že je tak dobrý a se umí uživit lépe.

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 18:36  

Celá republika je neustále masírována, že jediným učitelům se bude přidávat, když všem ostatním se bude snižovat na platech. Kdo uvěří, že nám pan ministr přidá celých slovy třicet korun českých?

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 21:21  

Já bych se tu zastal všech profesí placených státem - policie, lékařů, soudců,učitelů, hasičů, úředníků, vojáků,.. stále si myslím , že nás současná vláda TOP09, ODS a VV podvádí. My jsme ty peníze nerozkradlí - Koženým, Krejčířům, Pitrům, Kotíkům,.. se nesebral ani halíř a to rozkradli stovky miliard. Proto nás Kalousku a spol. neobviňuj, že jsme to projedli. My jen poctivě pracovali, aby jsme byli vůbec schopni normálně existovat. Co udělá vláda s těmito mezinárodními zločinci ? Asi nic - jsou to jejich kamarádi !

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 22:39  

Tím, že se státním zaměstnancům, učitelům a lékařům přestane slušně platit za odvedenou práci, se nezastaví rozhazování státních peněz. Dálnice se dál budou předražovat, korupce nám dál pokvete a kamarád kamarádovi dohodí výhodný kšeft, "šikovní" dál nebudou platit daně. To jsou důvody, proč je kasa prázdná.

Školství je už dávno jeden velký průšvih. Jenom to nikoho nebolí, protože to není vidět. Hlavně, že jsou děti v teple a je o ně postaráno. Až budou zaměstnavatelé volat po kvalifikované pracovní síle, začnete se ptát taky proč????? Holt za málo peněz málo muziky.

Anonymní řekl(a)...
24. září 2010 v 22:41  

Kolik pravomocných odsouzení (a kolik v zahraničí?) má za sebou "mezinárodní zločinec" Krejčíř?

Proč se zasáváte soudců a policistů, když tyto "mezinárodní zločince" nechali páchat jejich trestnou činnost?

My jsme ty peníze nerozkradli. Akorát jsme umožnili vládnutí vládám, které rozhazovaly peníze, aby uplatily své voliče i v dalších volbách.

My jsme nikdy nic neukradli, akorát občas jsme si vzali řemeslníka "na fušku", aby nemusel vystavit účet a příjem danit - takže jsme ušetřili.

My jsme nikdy nic neukradli, jen jsme požádali známého, jestli by nám z práce nemohl to či ono půjčit, dovézt, sehnat "levněji".

My nic, to všechno politici. Navíc ti současní - ne ti, kteří od roku 1998 zvýšili několikanásobně státní dluh, ale zato "obyčejným lidem" vždycky všechno slíbili.

Anonymní řekl(a)...
25. září 2010 v 8:22  

Podle sebe soudím tebe. To se mi vybaví po přečtení Vašeho příspěvku. Začněte tedy u sebe a nechtějte Vaše činy hradit jinými.

Anonymní řekl(a)...
25. září 2010 v 15:08  

Strašně se mi líbí příspěvek z 24.září. My jsem nic neukradli, ale ruku na srdce. Bránili jsme se někdy, když nám neustále ubírali peníze a v médiích prohlašovali, jak se máme dobře? Proč nepovstaneme, jako lékaři, hasiči či státní úředníci? Proč mlčíme a necháme si všechno líbit!!!! Dokud se nesjednotíme, jak oni,budeme to pořád my, komu budou ubírat a ne přidávat !!!!!

Anonymní řekl(a)...
25. září 2010 v 22:19  

jen tak k příspěvku z 24. září - stačí, aby se skutečně platily daně. Boháči se můžou potrhat smíchy, jak je neplatí. Co mohli dělat policajti a státní zastupitelství, když jim politici - Kalousek a spol zacpali ústa. Ptejte se, co dělá dinosaurus Kalousek ještě v politice po 20 letech rozkrádání tohoto státu. Zjistite totiž, že jedeme stále ve stejných kolejích. To bude opravdu velký průser, pač lidé opět naletěli.

Anonymní řekl(a)...
26. září 2010 v 21:51  

To fakt bude zajímavé, až příjde nový učitel nebo učitelka, já je dostanu od ředitelky povinně na starost jako začínající učitele a oni budou mít větší plat než já ! To fakt potrhám smíchy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.