Karel Klatovský: Dva zajímavé doplňky pro podporu výuky ke stažení

úterý 14. září 2010 ·

Společnost Microsoft uvolnila ke stažení dva zajímavé doplňky, které mohou učinit vaší výuku ještě interaktivnější a zábavnější. První doplněk se týká možnosti vytváření hlasování a druhý je zajímavý zejména pro učitele matematiky. Pojďme se tedy na ně podívat.

První z doplňků se jmenuje Microsoft Interactive Classroom a pomáhá zlepšovat interakci a spolupráce mezi studenty a vyučujícím. Učitel může vytvářet hlasovací otázky pomocí PowerPointu a sdílet tento obsah přes aplikaci OneNote. Jsou zde k dispozici všechny běžné typy otázek (vícečetná odpověď, ano/ne, pravda/nepravda). Žáci, kteří pak mají k dispozici počítač nebo notebook s aplikací OneNote si tyto otázky mohou prohlédnout včetně komentářů a to v reálném čase. Navíc si studenti mohou pomocí nástrojů a funkcí v aplikace OneNote do otázek dopisovat vlastní poznámky a postřehy. V reálném čase také probíhá odpovídání na zadané otázky. Studenti a školy, které při výuce nemohou poskytnout všem svým studentům výše popsané vybavení, mohou využít například nástroj MouseMischief, kde je pro studenty zapotřebí pouze myš.


 

Druhým doplňkem je Microsoft Mathematics, který lze nainstalovat do aplikací Word a OneNote. S pomocí tohoto doplňku máte možnost provádět matematické výpočty a grafy. V rámci tohoto doplňku jsou k dispozici desítky matematických symbolů a výrazů, které můžete ihned využít. Po instalaci tohoto doplňku se v aplikacích Word a OneNote zobrazí karta Mathematics, na které máte možnost vkládat jak klasické rovnice, tak jak je znáte z klasického Wordu, tak provádět výpočty a vkládat grafy. Výpočty je možné provádět v oboru reálných i komplexních čísel. Stačí, když vložíte nebo zadáte novou rovnici a ihned můžete provádět výpočty neznámých, vyjadřovat rovnice graficky ve 2D a 3D a tyto grafy do Wordu vkládat jako objekty. Pokud máte s matematikou alespoň trochu něco společného, tento doplněk je pro vás téměř povinnost.


Oba doplňky jsou ke stažení na adrese http://www.microsoft.com/education/products/office/2010/default.aspx#add-ins.

Převzato z Moderní učitel.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. září 2010 v 7:25  

Díky moc, tohle skutečně využiji (na rozdíl od většiny blábolů na tomto webu). Škoda, že člověk zachytává tímto způsobem jen jednotlivosti. Existuje nějaká databáze s kvalitním tříděním?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.