Jiří Šperl: Instalace Moodle

úterý 15. června 2010 ·

Naše gymnázium - Karlínské gymnázium - je zvláštní tím, že zde vedle klasického čtyřletého vzdělávání běží i forma vzdělávání dálková. Proto začal být mezi kolegy zájem o nějakou formu e-learningové výuky. Materiály, které studenti získávají ke studiu, se zatím předávaly v různých formách. Přes tištěné podoby, kopie, přefocení pomocí mobilních telefonů, ukládání na nějaký společný email (často vytvořený samotným učitelem) nebo stahování z webových stránek zprovozněných za tímto účelem. Z těchto důvodů vyvstala potřeba nějakým způsobem panující informační „nepořádek“ sjednotit.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. června 2010 v 19:30  

Instalace Moodle není skutečně nic složitého, rovná se instalaci jiných CMS redakčních systémů. Mám ale jedno doporučení. Systém, který máopravdu fungovat doporučuju provozovat na solidních placených webhostingových službách. Dnešní ceny za 10 GB prostory se všemi službami, které se pohybují kolem 100 Kč měsíčně se Vám vyplatí. Za naši školu LSG Letotohrad můžu doporučit několikaletou zkušeností ověřený Svethostingu. Zdeněk.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.