ČT24: Společnost Scio připravuje vlastní verzi maturit

neděle 16. května 2010 ·

Společnost Scio může využít dlouhodobých dohadů o novém modelu státních maturit a v případě dalších odkladů hodlá vyvinout vlastní projekt záveřečných středoškolských zkoušek. Ministerstvo školství připouští, že pokud bude státem připravovaný model maturit znovu odložen, mohly by se Scio maturity skutečně uplatnit. Soukromá firma se chce vedle ověřování faktických znalostí soustředit také na informační gramotnost studentů. K posouzení schopnosti nejen znát, ale také vyhledávat potřebné informace by studenti během maturit mohli využívat internetu s výjimkou sociálních sítí.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. května 2010 v 9:57  

Rač nás Pán Bůh a všichni svatí jeho ochraňovat od firmy SCIO a jejích testů, obzvlášť, měly-li by být součástí maturity. Hňupové, kteří v češtině pletou větu a souvětí by měli utvářet etalon české středoškolské vzdělanosti? Stačí, jak przní svými OSP či TSP přijetí na VŠ. Instituce, která dodává zdarma na školy tzv. Učitelský zpravodaj, aniž by upozornila, že jde o její tiskovinu? Ne, děkuji, nechci.

Anonymní řekl(a)...
16. května 2010 v 19:05  

Jasně..zatímco maturity připravované MŠMT již deset let za několik stovek milionů korun opravdu fungují..

Vít Pátek řekl(a)...
17. května 2010 v 11:36  

Klidně by provedení maturit mohly dodávat soukromé firmy a daly by se i korektně vybírat, kdyby MŠMT dokázalo jasně definovat výstupy, které chce testovat. Dokonce by se pak na tom nejspíš ušetřily z veřejných peněz stamilióny.

To by se ovšem muselo nejen MŠMT, ale i různé z našich daní placené výzkumné ústavy zabývat užitečnými věcmi a lidé tam zaměstnaní by místo efektivního nicnedělání, případně neplodného hraní si, museli začít normálně pracovat...

Například způsob stanovení i výsledný obsah výstupů, jejichž dosažení zjišťuje státní maturita, zdravý rozum nebere.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.