Andrea Hutková: Brněnský kulatý stůl k neformálnímu vzdělávání

čtvrtek 15. dubna 2010 ·

Zástupci organizací pro děti a mládež uspořádali společně s Národním institutem dětí a mládeže MŠMT (dále jen NIDM) kulatý stůl k neformálnímu vzdělávání, který se konal v Brně. Zúčastnilo se ho na 29 zástupců pracujících s dětmi a mládeží, převážně z nestátních neziskových organizací, středisek volného času a ze školních klubů a školních družin. Byla představena činnost NIDM, aktuální možnosti využitelné pro tuto cílovou skupinou poskytované jeho jednotlivými odděleními, programy a projekty.


Konkrétně si odborníci pracující s dětmi a mládeží ve volném čase vyslechli nabídku účastnit se široké palety vzdělávání. Také získali informace o nejnovějších výzkumech o dětech a mládeži, které sledovaly tématiku průřezových témat ve školských zařízeních a v dalších organizacích pro volný čas. Zástupci prezentovali například tématiku Multikulturality v zájmovém a neformálním vzdělávání a také tématiku Inkluze dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Detailům o těchto a dalších průřezových tématech pak byla věnována závěrečná část kulatých stolů, protože NIDM v rámci projektu Klíče pro život, rozšiřuje nejen vzdělávací nabídku, ale zároveň bude vyhlašovat výběrová řízení, do kterých se organizace pracující s dětmi a mládeží mohou přihlásit a podílet se na tvorbě i ověření zcela nové nabídky vzdělávání v průřezových tématech. Zájmem NIDM je právě ověřit tyto programy přímo s lidmi z praxe.

Spolupráce v krajích se také daří díky krajským spolupracovníkům NIDM z řad organizací poskytujících zájmové a neformální vzdělávání, a tak má každý kraj svého krajského koordinátora. Ti mají za úkol pomoci při organizaci společných vzdělávacích aktivit v oblasti dětí a mládeže. Další kulatý stůl se bude konat na Vysočině. Sledujte stránky www.kliceprozivot.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.