Moderování komentářů na České škole

úterý 9. února 2010 ·

Redakce České školy po několikatýdenním útoku nejspíše jen jednoho uživatele, který ve svých komentářích soustavně napadá a uráží autory České školy, přistoupila k moderování všech komentářů.

Přestože jsme dosud do komentářů u článků zasahovali jen minimálně s ohledem na diskusní pravidla a nejsme příznivci zásahů do diskusních fór a komentářů u článků, po několikatýdenním útoku nejspíše jen jednoho uživatele, který ve svých komentářích soustavně napadá a uráží autory České školy, přistoupila redakce k moderování všech komentářů.

Pokoušeli jsme se výpadům tohoto nejspíše jen jednoho rádobyvtipného či možná vyšinutého jedince zabránit mazáním jeho komentářů, která porušují diskusní pravidla. Bohužel se to nyní, na rozdíl od podobného útoku před více než rokem, zcela nezdařilo, protože tento komentářový spammer opakovaně kopíroval série komentářů porušujících pravidla k různým článků v nejrůznější denní a noční dobu.

Přikročili jsme proto k jediné účinné metodě, tedy moderování komentářů. Reakcí byla série dalších hrubých a vulgárních komentářů. Vzhledem k řadě dostupných technologií jsme zároveň podnikli kroky k odhalení identity útočníka a čtenáře s ní seznámíme.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.