Školy z Vysočiny mohou iniciovat komunitní projekty

pondělí 18. ledna 2010 ·

Chaloupky o.p.s zvou všechny pracovníky škol a školských zařízení z kraje Vysočina na úvodní seminář k aktivitě „Podpora komunitní funkce škol“ v rámci projektu „Semínka environmentální výchovy pro Vysočinu“ podpořeného z operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Na semináři se pedagogové dozvědí, jak vytvořit malý místní projekt, který bude mít přínos pro celou komunitu a životní prostředí v obci a též jaké finance na něj mohou získat.


Na semináři se pedagogové dozvědí, jak a kdy se do aktivity přihlásit a co bude jejich projekt podporující vzdělávání k trvale udržitelnému rozvoji muset splňovat, aby na něj získali finanční příspěvek až 65 000 Kč. Zkušení lektoři z Nadace Partnerství a Střediska ekologické výchovy a etiky Rýchory „SEVER“ jim poradí, jak zorganizovat setkání s aktivními občany a organizacemi obce (komunitní setkání), jakým způsobem tuto veřejnost získat pro svou věc, jak s lidmi vybrat vhodný projekt, ale i jak tento projekt společně naplánovat, zrealizovat a zajistit jeho udržitelnost.

Účastníci semináře si ve skupinkách budou moci vyzkoušet jeden projekt prakticky naplánovat. Inspirativní bude prezentace příkladů dobré praxe z celé České republiky a diskuze se zástupkyní školy, která má s komunitním plánováním zkušenosti. „Školy byly odjakživa šiřitelu nejen vzdělávání a osvěty, ale iniciovaly také různé komunitní akce. Chaloupky chtějí podpořit aktivity škol, které povedou především k propagaci trvale udržitelného života a rozvoje v jejich okolí. Velkým přínosem pro danou lokalitu bude podmínka aktivního zapojení dětí, jejich rodičů do spolupráce s místními neziskovými organizacemi a spolky, ale také s veřejnou správou. Celkem podpoříme ve dvou výzvách asi patnáct škol z kraje Vysočina“, přiblížila koordinátorka Eva Králíková.

Semináře se uskuteční ve dvou termínech a místech - 2. února 2010 v Havlíčkově Brodě a 4. února 2010 ve Velkém Meziříčí. Pozvánky a přihlášku jsou ke stažení na www.chaloupky.cz, kde lze nalézt také další informace a pokyny. Uzávěrka přihlášek je 22. ledna 2010.

Více informací poskytne:
Eva Králíková, 567 213 662, eva.kralikova@chaloupky.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.