Jan Rylich: Obětí šikany jsou stále častěji i učitelé

středa 6. ledna 2010 ·

Šikana a kyberšikana patří mezi závažné problémy, se kterými se můžeme setkat především ve školách, ale také například v zaměstnání nebo dokonce i v rodinách. Ovšem šikanování, tedy ubližování, zesměšňování či napadání druhých, nemusí být zaměřeno jen na děti; oběťmi tohoto chování se mohou stát i dospělí – například učitelé.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 19:01  

pravomoci učitele ? Že by jen to VŠ vzdělání ? Vždyť jsou tvrdě šikanováni i samotní psychologové a psychiatři. Ba jsou fyzicky napadáni. Babo raď !

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 20:57  

To bylo vždycky, když je učitel neautorita, tak se stane výtečným terčem ! Problém je v tom , že učitelům byla absolutně zavřena huba. Pak stačí, aby ubrečená maminka s naštvaným tatínkem přišli do ředitelny a zlobivý učitel již trénuje pomocnou pracovní sílu vedle školy na staveništi.

Luděk Blaha řekl(a)...
6. ledna 2010 v 21:23  

Cože??? Na školách že bují šikana? Děti že jsou stále agresivnější a ve věku útlejším? Jak to?
Reforma běží, ŠVP jsou sepsány, kompetence rozklíčovány, témata prořezána, státní maturity na spadnutí, mléko teče do škol proudem, ovocnáři se hrnou, senát spustil webové stránky pro mládež, mšmt má strategii boje proti extremismu, v interní evaluaci školy máme externí prvek, mšmt odpovída na dotazy ze škol stran peněz eu školám a reaguje na zkreslující články poťouchlých novinářů, pan Brdička nás informuje o katalogu výukových aktivit podle TPCK, dům zahraničních služeb mšmt připravil nulté číslo očasníku, resortní pracovní skupina k péči o kognitivně nadané žáky jedná veřejně, Evropské středisko pro rozvoj odborného vzdělávání (CEDEFOP) je referenčním centrem Evropské unie pro odborné vzdělávání a přípravu, mšmt má data o žácích, proběhla konference Prameny tvořivosti a v Praze se začátkem prosince konalo třídenní pracovní setkání pracovní skupiny odborníků z Evropské komise na problematiku klíčových kompetencí a rozvoj kurikula.
Nevím jak vy, ale já jsem v klidu.

Anonymní řekl(a)...
6. ledna 2010 v 21:54  

Ještě chvilku v klidu vydržte, pane kolego, inovativní ŠVP lékaři kreativně navigováni panem Brcičkou jsou již na cestě.
:-)
Salda_xxx

Anonymní řekl(a)...
7. ledna 2010 v 11:00  

Váš příspěvek mě dostal na kolena pane Blaho. :-))

Anonymní řekl(a)...
7. ledna 2010 v 12:53  

I v USA a v podstatě v celé Evropě rozkličují rozklíčené. Vše je v pořádku a pod kontrolou - až na tu střelbu ve Finsku, Německu a každý týden v USA. Kde se stala chyba ?

Kalashnikoff řekl(a)...
7. ledna 2010 v 16:52  

LUDĚK BLAHA NA HRAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.