NIDV: První KROK na cestě k maturitní zkoušce

středa 29. dubna 2009 ·

Projekt KROK, jehož cílem je proškolit požadované cílové skupiny (role) pro úspěšnou realizaci maturitní generálky v roce 2009, má první krůčky za sebou.

Kromě intenzivních prací CERMATu na obsahu celého vzdělávání probíhá ze strany NIDV systematická příprava organizace obou forem školení: prezenčního vzdělávání pro management škol a on-line studia pro zadavatele a školní maturitní komisaře.

S důrazem na kvalitu bylo ve výběrovém řízení vybráno 20 lektorů a 22 tutorů pro aktivity projektu KROK. První setkání pracovníků CERMATu a NIDV proběhlo ve Vzdělávacím a konferenčním centru v Telči ve dnech 16. a 17. dubna 2009. Cílem pracovního setkání bylo připravit program vzdělávání 20 lektorů, kteří od poloviny května budou postupně proškolovat management škol.

Přestože byl program pro všechny velmi náročný a občas docházelo ke střetu názorů na věc, panovala tvůrčí a vstřícná atmosféra. Ředitelky/ředitelé středních škol v roli lektorek/lektorů oceňovaly/i možnost setkání odborníků z praxe s autory organizace nové maturitní zkoušky: "Myslím si, že podívat se na věc z jiného úhlu pohledu je pro všechny strany užitečné a povede naše KROKy k cíli," řekl Mgr. Radek Blažek, ředitel Gymnázia v Třebíči.

Dvoudenní jednání skončilo ke spokojenosti všech zúčastněných. Podle pracovníků CERMATu bylo setkání v Telči nejenom příjemné, ale velmi přínosné a předčilo jejich očekávání.

Ještě jednou děkuji za možnost pracovat na lektorování. Jednání v Telči bylo velmi přínosné a celý pracovní tým vynikající jak ze strany NIDV, tak i CERMATu,“ vyjádřila se Ing. Bc. Hana Rubáčková, ředitelka SOŠ veterinární v Hradci Králové. „Projekt KROK vykročil správným směrem, velké díky patří zúčastněným ředitelkám a ředitelům za jejich perfektní přípravu a konstruktivní připomínky,“ řekl Mgr. Jiří Nekola, ředitel NIDV.

Všichni zúčastnění a celý realizační tým projektu KROK doufají, že i následující aktivity přinesou stejně příznivou odezvu ve školském terénu.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.