VÚP: Národní pedagogický institut podpoří vzdělávání

úterý 17. února 2009 ·

9. února 2009 se v Kulturním středisku na Novodvorské v Praze 4 sešli zaměstnanci Národního institutu pro další vzdělávání (NIDV) a Výzkumného ústavu pedagogického (VÚP), aby se zúčastnili společného pracovního semináře, jehož cílem bylo představit organizační strukturu a činnosti jednotlivých útvarů nového organizace NPI.

Myšlenka fúze NIDV a VÚP v novou instituci, která bude slučovat poslání obou organizací, vznikla již loni v létě. Jejím cílem bude přinést novou kvalitu v koncepci všeobecného vzdělávání a v oblasti profesního růstu učitelů, připomněl v úvodu náměstek ministra J. Kitzberger. Sídlem nové organizace by od června měla být zrekonstruovaná budova MŠMT v Jankovcově ulici v Praze 7, Holešovicích.

„Ve své práci bychom chtěli nejvíce podporovat odbornost, týmovou spolupráci a tvořivost,“ řekla Stanislava Krčková, která bude v Národním pedagogickém institutu zastávat funkci ředitelky. Budoucím zaměstnancům NPI představila čtyři skupiny, jež budou základem organizace: Skupinu koncepce všeobecného vzdělávání, skupinu didaktiky všeobecného vzdělávání, skupinu vzdělávání a podpory pedagogů a poslední skupinu správy a řízení zdrojů. Kromě toho budou přímo ředitelce podřízeni: Informační středisko, Sekce řízení projektů a Systémová kancelář. V následujícím bloku proběhlo podrobné představení činnosti jednotlivých skupin a oddělení jejich náměstky a vedoucími. Odpoledne pak již v menších skupinách měli všichni možnost diskutovat o konkrétních činnostech útvarů.



VÚP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.