Brno navštíví význačné osobnosti

sobota 21. února 2009 ·

Ve spojitosti s oslavami 50. výročí založení Provozně ekonomické fakulty MZLU v Brně (PEF) navštíví Brno a akademickou půdu PEF řada význačných osobností. Mimo jiné se bude možné setkat s ministrem financí, s vrchním ředitelem ČNB nebo členy Národní ekonomické rady vlády (NERV). Fakulta spolu s projektem „Kabinet Havel – Úsvit v Čechách“ oslovila také Madeleine Albrightovou, bývalou ministryni zahraničních věcí Billa Clintona.

Na PEF v současné době vrcholí přípravy již tradiční mezinárodní konference s názvem Firma a konkurenční prostředí. Ta se koná 12. a 13. března 2009. „Zajímavou konfrontaci jistě nabídne vystoupení ministra financí Miroslava Kalouska, vrchního ředitele ČNB Vladimíra Tomšíka nebo členů NERVu Tomáše Sedláčka a Pavla Kohouta“, komentuje program oslav prof. Ing. Jana Stávková, CSc., děkanka PEF.

Mezi další události, kterými slaví fakulta své narozeniny, patří i blížící se fakultní Reprezentační ples (27. 2. 2009), celouniverzitní výstavu v Technickém muzeu v Brně nebo listopadový cyklus diskuzí s názvem Totalita vs. Demokracie, kde ve spolupráci s  projektem „Kabinet Havel – Úsvit v Čechách“ byla oslovena také Madeleine Albrightová.

Tento víkend se uskutečnilo první oficiální výroční setkání absolventů PEF všech ročníků, kterého se zúčastnili zejména absolventi z prvních let činnosti fakulty. Měli možnost se seznámit s novou moderní budovou PEF, vyzkoušet si elektronické znalostní testy nebo zažít na vlastní kůži virtuální laboratoř fungující na PEF. „Setkání s našimi absolventy nám udělalo velkou radost a bylo velmi inspirativní,“ chválí si děkanka fakulty Stávková. Vzhledem k ohlasu a zájmu se plánuje další společné setkání absolventů ještě na podzim tohoto roku.

PEF vznikla v roce 1959 jako první ekonomická fakulta na Moravě. Během svého 50letého vývoje fakulta prošla značným vývojem a v současné době nabízí 8 bakalářských, 5 magisterských a 3 doktorské studijní obory, v českém i anglickém jazyce. Další informace rádi poskytneme.



tisková zpráva

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.