VÚP: Skupinové řešení problémů

úterý 16. prosince 2008 ·

RVP.CZ pro vás připravil další sadu textů, které si kladou za úkol podporu řídících pracovníků ve školství. Tento materiál je jedinečný v tom, že přináší pestrou škálu různých řešitelských metod a technik. Jejich úkolem je zapojení co největšího počtu pracovníků do řešení problémů školy nebo školského zařízení. Tyto metody zároveň mohou využívat učitelé ve svých hodinách při práci s žáky.

K uvedení textů vypomůže citát, který se nachází v úvodu celé sady: „Čím je organizace úspěšnější, tím více potřebuje budovat týmy. Je smutnou pravdou, že mnohé školy, školská zařízení i neziskové organizace, které mají velmi schopné vedení a zapálené spolupracovníky, končí neúspěchem, protože nejsou schopné vytvářet týmy. I špičkový vedoucí, který pracuje pouze s „pomocníky", může fungovat jen ve velmi omezeném měřítku, organizace „přeroste" jeho individuální schopnosti. Týmy se však nevytvoří samy od sebe - vyžaduje to systematickou, tvrdou práci".

Doporučujeme Vám na začátek přečíst úvodní text celé sady, popřípadě se nechte inspirovat malým slovníček pojmů.

Příloha

Úvodem, malý slovníček pojmů a literatura (95kB PDF)

Skupinové řešení problémů (odkazy na související články):

Řešitelské setkání
Facilitace
Systém řešitelských porad
Metody sběru nápadů
Metody třídění a zužování nápadů
Metody vedoucí k rozhodnutí
Komplexní metody



VÚP

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.