redakce ČTK: Ministerstvo školství může vybrat generálního dodavatele SIPVZ

úterý 16. října 2001 ·

Veřejná obchodní soutěž na generálního dodavatele programu P3 - Infrastruktura může podle nového rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pokračovat. Antimonopolní úřad vydal ve věci osm verdiktů a poslední, který se týkal firmy Contactel, nabyl v minulých dnech právní moci.

Úřad všechny tyto stížnosti definitivně zamítl. "Je možné, aby zadavatel v zakázce pokračoval," řekl včera na veletrhu Invex v Brně předseda úřadu Josef Bednář. Podle něj úřad zejména prokazoval, že soutěžní podmínky byly stanoveny bez diskriminace a transparentně. Antimonopolní úřad vydal v tomto smyslu i předběžné opatření. Vzhledem ke složitosti problému požádal ÚOHS rovněž o odborné stanovisko, které uvádí, že zakázku je možné podle zadání realizovat.

"Chci věřit, že se internet dostane do škol co možná nejdříve," uzavřel Bednář. Ministr školství Eduard Zeman na konci září informoval, že projekt internetu do škol by měl být spuštěn do měsíce. Ministr Karel Březina včera v Brně ocenil rozhodnutí antimonopolního úřadu a uvedl, že v tuto chvíli může zasednout výběrová komise a vybrat příslušného dodavatele komunikační infrastruktury. Již před měsícem však bylo ministerskými pracovníky avizováno, že rozhodnutí antimonopolního úřadu proběhne do týdne a celkově má SIPVZ nejméně půlroční skluz.

Ministerstvo vypsalo veřejnou obchodní soutěž na dodávku pro školy za 4,43 miliardy Kč v dubnu. Do dalšího kola soutěže postoupila na konci května pouze nabídka firmy AutoCont ve sdružení s Českým Telecomem (uskupení ACOL - Český Telecom). Nabídky dalších pěti firem byly kvůli formálním nedostatkům vyřazeny. Zakázku prošetřoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který soutěž načas pozastavil. Poté se úřad zabýval i odvoláním neúspěšných firem.

redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.