ČTK: Školy si mohou přilepšit prodejem příručky o EU

čtvrtek 20. září 2001 ·

Nadační fond Generace Evropa se chystá na střední školy zdarma distribuovat brožury o vstupu ČR do Evropské unie, které vedení může studentům dát zadarmo, anebo prodat.

Nadační fond Generace Evropa se chystá na střední školy zdarma distribuovat brožury, které vedení může studentům dát zadarmo, nebo prodat.

Studentskou příručku s informacemi o Evropské unii a o stádiu příprav České republiky na vstup do EU budou moci i letos získat čeští středoškoláci. Nadační fond Generace Evropa, který školní pomůcku vydal a včera ji představil novinářům, bude do škol zdarma distribuovat 60.000 výtisků. Školy mohou publikaci studentům darovat nebo prodávat za doporučenou cenu jedno euro (zhruba 34 korun) a zisk využít na financování svých vzdělávacích aktivit.

Příručka, která vychází již potřetí, provází čtenáře historií Evropské unie, seznamuje je s jejím fungováním a procesem vstupu ČR do EU. Studenti najdou v publikaci i informace o možnostech vzdělávání a získání pracovního místa v ČR a zahraničí. Nechybějí v ní ani pasáže věnované drogové problematice a partnerským vztahům.

Také letos obsahuje publikace dotazník, který má zjistit názory studentů a studentek mimo jiné na jejich vztah ke vstupu ČR do EU a na obsah příručky. Loni v anketě téměř tři čtvrtiny středoškoláků uvedly, že podporují vstup Česka do unie. Nejčastěji se studenti přikláněli k názoru, že členským státem EU se republika stane v roce 2005. Česká vláda chce jednání s unií o vstupu ukončit do konce příštího roku. Brusel slibuje, že nejlépe připravené kandidátské země, by se mohly voleb do evropského parlamentu zúčastnit v roce 2004.

Letos dostali či dostanou obdobnou příručku i studenti z Belgie, Francie, Itálie, Maďarska řecka a Velké Británie.

redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.