redakce: Dodatečné přijímací zkoušky na Ostravské univerzitě

úterý 14. srpna 2001 ·

Zdravotně sociální fakulta Ostravské univerzity vypisuje dodatečné přijímací řízení pro studijní program 5341 R Ošetřovatelství, obory Porodní asistentka a Všeobecná sestra.

Přihlášky ke studiu jsou přijímány do 31. 8. 2001. Podrobnější informace na http://www.osu.cz/zsf/prijimac01_2.htm.

Na doporučení Světové zdravotnické organizace vypracovala Evropská ústředna WHO Evropské strategie pro vzdělávání všeobecných sester a porodních asistentek. Tento program v roce 2000 byl přijat MZ ČR. Program definuje nové úkoly sester a porodních asistentek na počátku druhého tisíciletí a vymezuje také základní principy kvalifikace sester včetně charakteristiky škol, na nichž sestra oprávnění k výkonu povolání získá.

Ve srovnání s EU není systém přípravy sester v ČR kompatibilní. V našem vzdělávacím systému doposud nejsou zahrnuta bakalářská a magisterská studia sester na univerzitách a pokud existují, jsou určena již kvalifikovaným sestrám.

Zdravotně sociální fakulta OU vypracovala v roce 2000 studijní plány pro bakalářské studium v oborech všeobecná sestra a porodní asistentka. Oběma oborům byl v únoru tohoto roku udělen na základě studijního plánu statut zdravotnického pracovníka akreditační komisí MZ ČR. Studijní obory jsou zařazeny pod studijní program KKOV 5341 R – ošetřovatelství, který byl akreditován na ZSF OU MŠ MT v roce 1993.

Studijní obor všeobecná sestra je vedle ZSF OU otevírán také na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Zdroj: ZSF OU

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.