redakce: Návrh školského zákona patrně projde bez větších změn

pátek 15. září 2000 ·

Na ministerstvu jsou již nyní v tichosti dokončovány prováděcí vyhlášky, které na zákon navazují. Ministr školství Eduard Zeman a celý jeho úřad předpokládají, že v současné době tolik diskutovaný návrh zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) projde díky podpoře smluvně opozičního partnera (ODS) Poslaneckou sněmovnou ČR bez výraznějších změn a bude počátkem následujícího roku schválen s účinností od 1.září 2001. V tomto smyslu jsou, s výjimkou několika sporných bodů zákona, jakým je například zrušení víceletých gymnázií a zvláštních škol, v tichosti dokončovány další prováděcí vyhlášky, které na připravovaný školský zákon navazují. Ze zdrojů blízkých ministru školství jsme informováni o intenzivní činnosti úřadu Eduarda Zemana na řadě dokumentů, které vznikají ve velmi úzkém okruhu spolupracovníků a bez účasti expertních skupin a odborníků. V tomto vydání České školy Vám přinášíme prvý materiál, kterým je vyhláška o poskytování preventivních a poradenských služeb ve školství a typech školských poradenských zařízení. Další návrhy prováděcích vyhlášek budeme průběžně zveřejňovat.


redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.