redakce: MŠMT sděluje:

pátek 8. září 2000 ·

Závěry ze zasedání Rady pro vzdělávací politiku dne 7. 9. 2000. Tisková zpráva.

Závěry ze zasedání Rady pro vzdělávací politiku dne 7. 9. 2000

Rada pro vzdělávací politiku obecně konstatuje potřebu urychleného přijetí nového školského zákona. K některým problémovým okruhům návrhu zákona zaujala Rada následující stanoviska:

víceletá gymnázia: Rada chápe a sdílí odborné argumenty, které podporují návrh MŠMT na legislativní řešení problému víceletých gymnázií. Rada současně podtrhuje nevyhnutelnost nalezení účinných cest k širšímu rozvoji talentu žáků a studentů v průběhu vzdělávání bez ohledu na druh školy
školská právnická osoba: Rada nemá principiální výhrady vůči zavedení ŠPO v návrhu zákona, ale doporučuje zabezpečit plynulejší přechod ze současných forem financování na nové podmínky.
oddělené financování pracovníků ve školství: Rada nebyla schopná nalézt v této otázce společné stanovisko
povinné zřizování školských samosprávných orgánů: Rada souhlasí a podporuje příslušný text ve znění zákona
kariérní postup a financování pracovníků ve školství: Rada souhlasí se zněním uvedeným v návrhu zákona
samostatný zákon o VOŠ: Rada je v současné situaci přesvědčena o potřebě řešit problematiku VOŠ tímto návrhem zákona, i když z dlouhodobého hlediska nemá výhrady vůči přípravě samostatného zákona o VOŠ
Rada pro vzdělávaní: Rada doporučuje MŠMT rozšířit navrhované znění $ 165 o všeobecné ustanovení ze současného statutu Rady pro vzdělávací politiku s cílem jasněji formulovat zaměření, činnost a složení Rady pro vzdělávání

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.