redakce: Software602 uzavřel smlouvu s ministerstvem školství

pátek 26. listopadu 1999 ·

Ministr školství podepsal se společností Software602 a.s. Rámcovou smlouvu na užívání produktů Software602 ve školství. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy ČR Mgr. Eduard Zeman podepsal dne 17. listopadu 1999 se společností Software602 a.s., která je největším tuzemským výrobcem software, Rámcovou smlouvu na užívání produktů Software602 v resortu školství. Smlouva navazuje na Rámcovou smlouvu s ÚSIS a umožňuje všem českým školám velmi výhodně získat distribuční sadu moderního softwarového vybavení formou neomezené multilicence pro celou školu na zvolenou oblast produktů za symbolickou cenu 1500,- Kč (bez DPH). Škola tak může okamžitě vybavit všechny své počítače bez dalších poplatků a to nejen pro účely výuky, ale i pro správu školy!

Jednotlivé oblasti produktů:
Oblast kancelářského software - standardní kancelářský balík 602Pro PC SUITE kompatibilní s DOC, XLS, HTML. Využití balíku je možné nejen pro výuku, ale i pro správu školy, pro korespondenci s ministerstvem a školskými úřady a celou veřejnou správou.
Oblast komunikací - jedná se o systém Unified messagingu - tedy kompletního zpracování zpráv (hlas, fax, mail, data, SMS apod.) Komunikační systém Mail602 umožní kompletní připojení k Internetu, provozování vlastních webových stránek studentů, tříd, zájmových kroužků na školním Intranetu, přístup k poštovním schránkám pomocí browseru.
Oblast databází - pomocí WinBase602 SQL Serveru lze okamžitě zřídit školní diskusní fórum na různá témata, provozovat různé evidence, vytvářet databázové aplikace na školním Intranetu i na otevřeném Internetu.

Distribuci zajišťuje Software602 a.s. ve spolupráci se Střediskem multilicencí při DZŠ MŠMT (Kontakt:U Michelského lesa 366, 140 00 Praha 4, tel.: 02-472 4011, 472 4752, 0602 327737, fax: 02-900 21 110)

Ing. Pavel Nemrava, obchodní ředitel společnosti Software602 a.s.:
„Naše produkty připojují anglické školy k Internetu v rámci programu National Grid for Learnig, jehož cílem je do roku 2002 připojit všechny školy na Internet. Nyní se mohou stejným profesionálním způsobem připojit k Internetu i školy české. Ale nejde jen o Internet. Výuka moderního software patří k základním perspektivám naší země. Díky Rámcové smlouvě s MŠMT dostávají školy možnost využívat takový software nejen pro výuku, ale i pro svoji správu, bez velké finanční zátěže.”

Informace o Rámcové smlouvě

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.