redakce: Získání praxe absolventů bude stát miliardu

sobota 2. října 1999 ·

Podle E. Zemana si řešení problému nezaměstnanosti absolventů vyžádá zhruba jednu miliardu korun. Ministr školství E. Zeman uvedl, že řešení zásadního problému nezaměstnanosti absolventů škol, kterým je nedostatek praxe, si vyžádá zhruba jednu miliardu korun.
Na zavedení systému se ministerstvo školství dohodlo s ministerstvem práce a sociálních věcí. Systém by umožňoval z veřejných prostředků půl roku hradit zaměstnavatelům zaměstnávání absolventů škol. Mladí lidé by tak získali nezbytnou praxi, bez níž nemají šanci se uplatnit na trhu práce, vysvětlil Zeman. Ministerstvo školství se podle Zemana snaží, aby tento systém začal fungovat "co nejrychleji", neboť na podzim hrozí velký příliv nezaměstnaných absolventů škol. "Problém je v tom, že v okamžiku, kdy jsme vázáni již jednou schváleným rozpočtem, který rozhodně nevykazuje nějaké výrazné přebytky, je obtížné tento systém masověji rozjet ve zbytku tohoto fiskálního roku. Jak široce se dá realizovat v roce příštím, záleží na tom, jak dopadne nový rozpočet," poznamenal E. Zeman. Připustil, že jednání o zavedení systému není jednoduché, protože mimo veřejný sektor nemají zaměstnavatelé o absolventy zájem ani za zvýhodněných podmínek, neboť pro ně nemají uplatnění.

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.