Průzkum: Jaká opatření Čechům nejvíc vadí? Zavření škol vnímá jako omezující 60 % respondentů

pondělí 16. listopadu 2020 ·

Měla by vláda dřív povolit chodit dětem do škol, nebo otevřít restaurace? Češi v tom mají, zdá se, jasno. Jak ukázal průzkum, který pro Radiožurnál zpracovala agentura Median, k dřívějšímu otevření škol by se přikláněly tři čtvrtiny lidí, 60 procent dotázaných totiž jejich uzavření vnímá jako nejvíc omezující ze všech vládních nařízení. Třetina dokonce zásadně. Nejsou to ale jen zavřené školy, které lidem v Česku během epidemie vadí. 


Školy vyučují dálkově už déle než měsíc. Právě jejich otevření by mělo mít podle naprosté většiny dotázaných před ostatními opatřeními přednost. „43 % lidí ve středním věku 30-44 let uvedlo jako zásadní omezení, které jim vadí, uzavření škol. Stejně tak uzavření škol vadí i 46 % vysokoškoláků,“ řekl Radiožurnálu ředitel agentury Median Přemysl Čech. 

Nezávislý průzkum pro Český rozhlas provedla společnost Median ve dnech 11. a 12. listopadu 2020 na vzorku 1019 respondentů ve věku 18 a více let. 


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

6 komentářů:

poste.restante řekl(a)...
16. listopadu 2020 v 10:45  

A co v anketě odpověděl virus?

Anonymní řekl(a)...
16. listopadu 2020 v 10:50  

Zajímavá cedulka na některých plotech u mateřských školek ve Francii (Paříž) zní: "Neházejte děti přes plot". K dovysvětlení. Mnozí mladí rodiče jsou už na tom tak, že když je ještě uzavřena vstupní branka (mnozí přijíždějí až o hodinu dříve, než začíná pracovní doba), přehodí své dítě přes plot do areálu školky a ujíždějí pryč. Však se o něj někdo postará. Mnozí rodiče, kteří pracují z domova už opravdu mají svých ratolestí "plné zuby". Tak se fakt není čemu divit. Jen málo z nich tu školu vítá jako "chrám moudrosti".

Ivo řekl(a)...
16. listopadu 2020 v 11:51  

Zajímavá by byla anketa z pohledu učitelů jednotlivých stupňů škol jestli s rozvolněním souhlasí či nikoli. TĚCH SE ALE NIKDO NEPTÁ A NIKOHO NEZAJÍMAJÍ!

Eva Adamová řekl(a)...
16. listopadu 2020 v 12:49  

"Mnozí rodiče, kteří pracují z domova už opravdu mají svých ratolestí "plné zuby"."

A mimo to celá řada rodičů nyní vidí, že se ve škole opravdu intenzivně pracuje, čehož mnohé jejich ratolesti nejsou schopny, a to ani ve škole natožpak, aby toho byly schopny doma.

mirek vaněk řekl(a)...
16. listopadu 2020 v 21:17  

Ono mít své dítě od rána doma a užívat si výsledků své výchovy není žádný med.


Myslím že tato píseň to pěkně vystihuje. (Autor je ajťák a ne učitel)
https://www.youtube.com/watch?v=cHXFd94QDDQ

Ivo řekl(a)...
17. listopadu 2020 v 7:53  

"Mnozí rodiče, kteří pracují z domova už opravdu mají svých ratolestí "plné zuby"."

Čtenářská otázka: TAK PROČ JSTE SI JE POŘIZOVALI, CO??!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.