Na 22 míst je 600 uchazečů. Rodiče řeší, kam s dětmi, kterým nevyšly přijímačky

úterý 30. června 2020 ·

Stovky rodičů v Praze, ale nejen v hlavním městě, řeší v těchto dnech, na jakou školu dát své děti. Zájem o střední školy s maturitou byl velký a řada z dětí se nikam nedostala. „Převis uchazečů je obrovský, zejména v hlavním městě na čtyřletém studiu,“ uvedla předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií Renata Scheibalová. Situace je podle ní způsobená tím, že je v letošním ročníku víc dětí. Tématu se věnuje online deník Aktuálně.



"Rodiče jsou zoufalí. Problém je, že normálně je tato situace v dubnu a začátkem května. Děti se pak za dva měsíce rozprostřou do středních škol a urovná se to," vysvětluje ředitelka Obchodní akademie Bubeneč Radka Nováková. "Letos se však vše kvůli koronavirové krizi řeší až na konci školního roku a situace je pro rodiče i děti strašlivá," dodává.


Celý text naleznete zde

3 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
30. června 2020 v 16:01  

Ale středních škol, zejména učilišť je dost, ne?

Eva Adamová řekl(a)...
1. července 2020 v 13:05  

Ono je dost míst i na maturitních oborech. Ten článek je o tom, že ředitelé středních škol nyní musí za tři červnové týdny zvládnout to, co normálně dělají v posledním čtvrtletí dva a půl měsíce, tzn. lovit žáky, aby na školách koho učit. A že se to skutečnému lovu včetně kladení pastí podobá, o tom žádná.

rváčkazvesela řekl(a)...
1. července 2020 v 14:47  

Žádný problém, když nebude koho učit, můžou učitelé přejít na ty základky, ne?
A hned se zvedne jejich úroveň:-)
...těch základek - a snad :-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.