Školák v Praze měl zvýšenou teplotu, do výsledku testu třídu zrušili

čtvrtek 28. května 2020 ·

Na základní škole Bílá v pražských Dejvicích se ve středu jednomu z žáků udělalo zle a měl zvýšenou teplotu. Odebrali mu vzorek na test, do jeho výsledku vedení školy na pokyn hygieny skupinu zrušilo. U rodičů vyvolal nález a nedostatek informací obavy. Informuje iDNES.



Informace se rodiče dozvěděli z mailu, který jim rozeslalo vedení školy. „Napsali, že ostatní děti ze skupiny zůstávají ve škole v rouškách, čeká se na další pokyny hygienické stanice. A také že zítra mají děti zůstat doma,“ popsal otec jednoho školáka. Dotčenou skupinu škola po nálezu oddělila od ostatních tříd.

Uvedené události potvrdil pro zástupce ředitele Jiří Švec. „Od devíti hodin ráno, kdy k nálezu došlo, jsme komunikovali s hygieniky,“ řekl. Ti dítěti provedli test na koronavirus, nyní se čeká na jeho výsledek. „Tvrdili, že možná bude ve čtvrtek ráno,“ dodal Švec.

„Řídili jsme se přesně podle pokynů hygieny, po zjištění nasadit roušky, opustit místnost, jít ven, do výsledku testu skupinu nepustit do školy. Proto jsme se rozhodli ji zatím na zítřek zrušit. Oddělili jsme i učitelky, které byly se skupinou v kontaktu,“ uvedl zástupce.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.