Do školy v roušce? Nechápu. Neumím si představit, co to v dětech vyvolá, říká ředitel

úterý 7. dubna 2020 ·

Budeme se muset naučit s koronavirem žít. Důležitější než fyzické zdraví je zdraví duševní. Nedovedu si představit, že bychom přivítali žáky v rouškách, říká ředitel ZŠ Antonína Čermáka Petr Karvánek. S tím, že se děti vrátí do lavic s rouškami, počítá epidemiolog Roman Prymula. Každé dítě bude mít jinou a úplně vidím sociální sítě zaplavené fotkami roušek, už tak je šikany dost, míní Karvánek v rozhovoru pro DVTV.






Rozhovor ke stažení naleznete zde

4 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
7. dubna 2020 v 9:28  

Dušnost?

Ivo Mádr řekl(a)...
7. dubna 2020 v 10:30  

Na konci května a v průběhu června si to nedokáže představit vůbec nikdo. Při teplotách od 25 do 30 stupňů to žáci v zájmu přežití zahodí někam blízko koši. Nejsme v asijských zemích. Žáka nelze postihnout za sundání roušky, leda že se to rychle zapracuje do školních řádů. A o nějakých dvou metrech bezpečné zóny okolo každého žáka raději vůbec neuvažujme. Mám obavy, že tady dojde k tak rychlému "promoření" populace, že nám budou Italové, Španělé,... "jen závidět". A v současnosti se hodně mluví o hejtmanovi plzeňského kraje, který údajně porušil karanténu a šířil koronavir. Někdo podal žalobu. Kdo ochrání učitele s "rýmičkou", který nakazí půl školy. To ho zavřou na 10 let? A nedej Bože, aby nějaké dítě mělo vážnější průběh.

mirek vaněk řekl(a)...
7. dubna 2020 v 11:13  

Ředitelé nemají do čeho píchnout, tak píší články a běhají po médiích.
Všimněte si, jak vůbec nepřibylo článků od učících učitelů. Ti mají plno práce. Učí děti dálkově. Narostli ředitelské články a články expertů, kteří dokážou psát i o tom o čem nic neví.
Tak jako ke krizi se nevyjadřují lékaři a sestry v terénu ale epidemiologové. Předpokládám, že řeči o promoření populace lékaři a sestry ryjící ústy v zemi, dělající od nevidím do nevidím, "vítají s povděkem" a ve volbách svým představitelům "poděkuji".

Ivo Mádr řekl(a)...
7. dubna 2020 v 18:59  

" ve volbách svým představitelům "poděkuji"

Po zavedení inkluze a fantasmagoriích Valachové a spol. jsem socanům prorokoval debakl. On nastal. V případě, že současná vláda bude pokračovat, tak jako v posledních dnech, skončí podobně. Promořovat žáky škol a potažmo důchodce jim fakt body nepřinese. Ti nejvíce křičící v masmédiích nejsou voliči ANO, ČSSD.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.