Studenti dostávají zadání úkolů elektronicky. Mají víc práce, než když sedí v lavicích

neděle 29. března 2020 ·

Po emailu výuku řeší třeba i Střední zdravotnická škola v Havlíčkově Brodě, potvrzuje její ředitelka Naděžda Vrbatová: „Skoro bych řekla, že možná teď mají žáci větší povinnosti a víc času musí věnovat studiu, než tomu bylo, když fyzicky seděli ve třídách, protože co si budeme povídat, někdy se odsedí ta hodina, to klimbání tam vidíme, ale tady opravdu, co hodina, to nějaký úkol, referát.“ Reportáž přináší Český rozhlas.



Ministerstvo školství tento týden také uveřejnilo informaci o posunutí maturitních zkoušek. Pokud by se ale školy znovu neotevřely do června, je možné, že zkoušky nebudou vůbec a známka na vysvědčení se vypočítá z dřívějších průměrů.

Pro Naděždu Vrbatovou to mimo jiné znamená vymyslet způsob, jak vyřešit hodnocení studentů, kteří mají jako součást maturity praktickou zkoušku. „To budeme muset nějak řešit, možná i se zřizovatelem nebo s ministerstvem, jestli v tomhle případě bychom to mohli udělat stejně jako u teorie a použít průměry z toho předmětu praktického nebo jestli by se to muselo tedy odložit a vyzkoušet je prakticky.“


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.