Herman: Muž na mateřskou nepatří, máma je nenahraditelná, dnes ale dělá spíš služku

úterý 21. ledna 2020 ·

Vazba na matku je pro dítě vrozená, k otci získaná. Muži na mateřskou nepatří. Dnes ale často rozhodují prachy. Jsem pro tradiční rodinu, ale ženy jsou dnes často v rodině uštvané služky. Muži zůstali před stopadesáti lety, často řeší, kde mají ponožky a co bude k večeři, ti v krizi jsou, říká v rozhovoru pro DVTV Marek Herman, lektor osobního rozvoje a pedagog.





Rozhovor ke stažení naleznete zde


8 komentářů:

BP řekl(a)...
21. ledna 2020 v 17:00  

Zlatá slova.

Petr řekl(a)...
21. ledna 2020 v 17:23  

Zlatá sova.

Jiří Klabal řekl(a)...
21. ledna 2020 v 19:38  

Pan Herman má velmi zdravé názory na výchovu:

„Část lidí se domnívá, že venkovní svět je tady jenom výhradně proto, aby uspokojil mé potřeby, protože já jsem úžasný a jedinečný a odmala mě k tomu vedli. Ale to není pravda!

Stoprocentní pravda...

Petr řekl(a)...
21. ledna 2020 v 21:00  

Popravdě nechápu, jak tohohle pseudošamánka může brát někdo byť z tisíciny vážně.

Nowak řekl(a)...
21. ledna 2020 v 21:33  

Pseudošamánka? Petře, neurážejte! Přečtěte si Wikipedii:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Marek_Herman
Je to skoro takový machr jako Robert Čapek
Svou poslední knihu napsal a své přednášky dělá s Mgr. Jiřím Haldou (spec. pedagogogem a psychoterapeutem (?), který léta pracoval pro firmu Barvy života, jejíž geniální dg metoda získala takovou popularitu, že ji odbrná psychologická komunita ze závisti znemožnila. Mgr. Haldu milovali a obdivovali na mnoha českých ZŠ. Neztratil se - schopný člověk se nikdy neztratí.

BP řekl(a)...
21. ledna 2020 v 21:59  

Pan Petr je mamánek.

Petr řekl(a)...
22. ledna 2020 v 14:51  

Váš výkřik je relevantní asi jako otázka na můj věk. Nijak. Být vámi bych spíš přemýšlel, o čem svědčí vaše afinita k šarlatánskému rekreologovi se zájmem o peníze z tabáku a hazardu.

BP řekl(a)...
22. ledna 2020 v 15:12  

Vážený, neposuzuji člověka, kterého vůbec neznám a nic o něm nevím. Soudím jen o jeho úvahách a slovech, která korespondují s mými zkušenostmi (je mi 60 let, vyrůstala jsem bez táty, ale nic to nemění na tom, že jsem se s tátou ještě stihla v životě potkat i se svými dalšími sourozenci a střídavou péči jako malé dítě bych duševně nezvládla).

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.